Agentūros atstovai teigia, jog 2022 m. Lietuva, palyginti su kitomis ES valstybėmis narėmis, pasiekė didžiausią savanoriškai grįžtančių neteisėtų migrantų skaičių – jai tenka 31 proc. visų savanoriškų grąžinimų šiais metais.

„Nuo pat neteisėtos migracijos krizės pradžios dėjome daug pastangų skatindami neteisėtus migrantus savo noru grįžti į kilmės šalis ir dabar matome rezultatus. Neteisėtų migrantų išlaikymas yra didelė našta valstybei, tad kol neturime kitų teisinių priemonių išsiųsti migrantus į jų kilmės šalis ir toliau dirbsime šia linkme“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Prieglobsčio Lietuvoje negavusiems ir savo noru į kilmės šalį sutinkantiems grįžti neteisėtiems migrantams šiuo metu taikoma vienkartinė 1 000 eurų išmoka. Ši parama galioja iki gegužės 21 d.

Iš viso nuo neteisėtos migracijos krizės pradžios savo noru į kilmės šalis jau grąžinti 983 užsieniečiai, 510 iš jų – 2022 metais. Didžiausią sugrąžintų į kilmės šalį neteisėtų migrantų dalį (84.4%) sudaro Irako piliečiai.

Šiuo metu penkiuose užsieniečių registracijos centruose gyvena 2 797 migrantai, neteisėtai kirtę Lietuvos Respublikos valstybės sieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją