Nors tradicinė išmintis teigia, kad pasaulis darosi vis mažesnis, tačiau potencialių lankytinų vietų sąrašas užkietėjusiems keliautojams tik ilgėja. Greita „Google“ paieška gali pateikti begalę rekomendacijų, tačiau „ForbesLife“ pristato tris 2015 m. lankytinas vietas, kurias tikrai verta pamatyti.

Nors atrankos kriterijai ir nėra grįsti jokiais moksliniais duomenimis, tačiau yra keletas labai įtikinamų priežasčių, kodėl verta aplankyti šias vietas dar šiais metais. Svarbu paminėti, kad visos trys vietos yra dar neatrastos daugumos turistų, bet, tikriausiai, neilgam, rašo „ForbesLife“.

Juodkalnija

Ilgai buvusi Kroatijos, kitos savo žavios vakarinės kaimynės šešėlyje, Juodkalnija yra pasiruošusi tapti pasauline prabangių kelionių vieta dėka savo idiliškos daugiau nei 180 mylių ilgio pakrantės (apie 290 km.), besidriekiančiais upės kanjonais, spindinčiais ežerais ir dviem „Unesco“ pasaulio paveldo objektais, įskaitant ir įspūdingą „Durmitor“ nacionalinį parką. Nepamirškime ir „Aman Sveti Stefan“ kurorto, kuriame liepą vyko tenisininko Novako Džokovičiaus vestuvės. Ši Balkanų šalis vilioja ir kitus aukščiausios klasės viešbučių operatorius. „One&Only” viešbučių tinklas atvers pirmą Europoje padalinį Kumbor mieste, 2016 m. Tuo tarpu „Unesco“ saugoma Kotoro įlanka su 180 metru krantine šalia Juodkalnijos uosto, kurios pagrindinis investuotojas „Barrick Gold“ įkūrėjas Peter Munk varžosi dėl pirmos Europoje pakrantės vardo, kuri pritaikyta galingoms jachtoms, taip pat turėtų vilioti labai turtingus jūrininkus dėl 45 proc. pigesnio kuro, palyginus su Europos Sąjungos šalimis.

Namibija

Šiemet ši šalis švenčia savo 25 metų sukaktį kaip nepriklausomos šalies, šią valstybę galima vadinti „Afrikos perlu“ ir pavyzdžiu regionui ir visam pasauliui kaip turėtų būti plėtojamas tvarus vystymasis. Tai buvo pirmojo šalis, kuri į savo konstituciją įtraukė aplinkos apsaugą. Vyriausybė įtvirtino gyvūnijos išsaugojimą suteikdama bendruomenėms galimybę ir teisę pačioms tvarkytis, atsižvelgiant į vyriausybės nurodymus. Dabar apie 43 proc. Namibijos paviršiaus yra saugoma ir ši programa labai padėjo atkurti gyvūnijos pasaulį. Namibija šiuo metu turi didžiausią populiaciją juodųjų raganosių, gepardų visame pasaulyje. Taip pat tik šioje šalyje laisvėje gyvenančių liūtų populiacija didėja. Namibija gali būti laikoma sėkmingiausia gyvūnijos išsaugojimo istorija, kurią tik kada teko įgyvendinti. Šioje šalyje taip pat yra didžiausios smėlio kopos pasaulyje, kurios vadinamos „Sossusvlei“ bei žymus „Žuvų upės kanjonas“ – didžiausias kanjonas Afrikoje.

Lietuva

Buvusi Sovietų Sąjungos sudėtyje šalis, įsikūrusi į rytus nuo Švedijos ir Danijos, kuri nuo 2015 m. sausio 1 d. įsivedė euro zonos valiutą, todėl keliauti ten taps dar paprasčiau (daug bankomatų, paprastesni elektroniniai mokėjimai, pažįstama valiuta). Trys Lietuvos objektai įtraukti į „Unesco“ saugotino pasaulio paveldo sąrašą: senamiestis sostinėje Vilniuje, kuris laikomas baroko šedevru ir vienu didžiausiu senamiesčiu Vidurio ir Rytų Europoje, Kuršių Nerija – 60 mylių ilgio (daugiau nei 96 km.) pusiasalis su įspūdingais paplūdimiais, besidriekiančiais į pietus link Rusijos Kaliningrado srities. Dabar, kai pusiasalis tapo labai miškingas, jis laikomas tautos pasididžiavimu ir visoje Europoje pripažįstamas kaip pusiasalis su didžiausiomis judančio smėlio kopomis.