Tai DELFI patvirtino Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

FNTT vadovai prašo sustabdyti šio ministro įsakymo galiojimą iki bus išnagrinėtas jų skundas, o patį įsakymą pripažinti neteisėtu.

Pasirašydamas šį dokumentą, R. Palaitis ne tik pavedė įvertinti, ar V. Gailius ir V. Giržadas gali dirbti su slapta informacija, bet ir uždraudė FNTT vadovams su tokia informacija dirbti tol, kol bus baigtas šis patikrinimas.

„Gauti du skundai. Abu – ir V. Gailius, ir V. Giržadas – prašo panaikinti ministro vasario 8 d. įsakymą, kuriuo jiems numatytas pakartotinis asmens kandidatūros patikrinimas. Tuo įsakymu ministras pavedė patikrinti jų asmens kandidatūrą. Tuo pačiu įsakymu yra uždrausta dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija“, - sakė S. Jacinevičienė-Baltaduonė.

Pasak jos, FNTT vadovų teismas paprašė patikslinti savo skundą. V. Gailiui ir V. Giržadui duota laiko iki vasario 27 dienos – teismas jų prašymų stabdyti ministro įsakymo galiojimą pagrįstumą vertins tik gavęs papildytus skundus.

Kol FNTT direktorius ir jo pavaduotojas patikslins savo skundus, R. Palaičio įsakymas, draudžiantis jiems prieiti prie slaptos informacijos, lieka galioti.

DELFI primena, jog V. Gailius ir V. Giržadas minimi galimo informacijos apie banko „Snoras“ tyrimą nutekinimo žiniasklaidai istorijoje. Praėjusią savaitę R. Palaitis pirmiausiai išreiškė nepasitikėjimą V. Giržadu, esą neišlaikiusiu antrojo melo detektoriaus testo. Tačiau savo pavaduotoją užstojo V. Gailius, atsisakęs V. Giržadą atleisti ar laikinai nušalinti nuo tarnybos. Po tokio FNTT vadovybės demaršo, R. Palaitis išreiškė nepasitikėjimą ir pačiu V. Gailiumi.