Prieš kelias savaites Savivaldybės Vidaus audito skyrius, tęsdamas Turto skyriaus vidaus auditą, nustatė, kad "Kauno keliai" nepagrįstai apmokėjo pokalbių mobiliaisiais telefonais už beveik 0,5 mln. litų.

Šiuo laikotarpiu "Kauno keliams" vadovavo Vilimas Anskaitis, po jo - Benius Mažeika, atsistatydinęs šių metų vasarį, kai po Savivaldybės kontrolieriaus atlikto patikrinimo bendrovėje atskleisti finansiniai pažeidimai.

Išanalizavus 2004 metų balandžio sąskaitas paaiškėjo, kad įmonė moka už 366 abonentų pokalbius, nors darbuotojai naudoja tik 130 SIM kortelių.

Įmonės ekonominės analizės skyrius išsiaiškino, kad 2002 metais darbuotojai naudojosi 99 SIM kortelėmis, o abonentų buvo apie 304. Taip per šiuos metus įmonė už svetimus pokalbius sumokėjo 248,43 tūkst. litų, iš kurių mažiau nei pusę - 160,5 tūkst. litų - negalime nustatyti kieno, - sakė V. Norkus.

Teigiama, kad 2003 metais bendrovė už svetimus pokalbius sumokėjo 291,98 tūkst. litų, per pirmąjį šių metų ketvirtį - 90,8 tūkst. litų.

Pažeidimų rasta ir kitoje savivaldybės bendrovėje "Autrolis", dėl jų pirmadienį Kauno meras Arvydas Garbaravičius į kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

"Autrolis" už 900 tūkst. litų privačiai bendrovei pardavė dispečerinę ir kiemo įrenginius.