Tokią nuomonę „Interlux“ direktorius Audrius Matuzevičius trečiadienį išsakė Antikorupcijos komisijos posėdyje. Jis tvirtino, esą L. Kernagio pasisakymai, komentuojant komisijos tyrimą dėl Valstybinės ligonių kasos (VLK) viešųjų pirkimų, kenkia bendrovės reputacijai ir gali netgi privesti prie to, kad „Interlux“ bus perimta konkurentų.

A. Matuzevičius taip reaguoja į L. Kernagio pareiškimus, vertinant VLK preparatų nuo prostatos vėžio pirkimą, kurį laimėjo „Interlux“. Iš konkurso pašalinta mažesnę kainą siūliusi bendrovė „Vitafarma“ VLK apskundė Antikorupcijos komisijai, o taip pat – teismui ir Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT). Teismas ir VPT priėmė „Vitafarmai“ palankius sprendimus.

O „Interlux“ vadovui labiausiai užkliuvo L. Kernagio pasisakymai, kuriais jis esą kenkia šiai farmacijos kompanijai.

„Yra šiek tiek iškreipiami teismo sprendimai. Daromos neteisingos išvados jais remiantis. (...) Tokiais interpretavimais bandoma sudaryti įspūdį, tarsi kažkas kažką protegavo“, - DELFI sakė A. Matuzevičius.

Anot jo, tokie Antikorupcijos komisijos pirmininko veiksmai gali būti naudingi konkurentams, o konkrečiai – kompanijai „Vitafarma“, kuri skundė VLK konkursą.

„Ta pati kompanija, kuri kelia šituos klausimus ir kuri už viso šito stovi“, - taip konkurentus apibūdino A. Matuzevičius.

Tuo tarpu L. Kernagis komisijos posėdžio metu teigė „Interlux“ skundą vertinantis kaip spaudimą. Jis taip pat pareiškė, kad farmacininkai taip bando į Seimą perkelti savo konkurencinius santykius. A. Matuzevičiaus kaltinimus politikas atmeta.