Paeiti negalėjęs, miškuose aptiktas siras iš pradžių nuvežtas į gydymo įstaigą Druskininkuose. Kadangi jo būklė buvo rimta, jis pervežtas į sostinę iki šiol yra gydomas Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Vieta, kur rastas migrantas, yra pasienio ruože. Kadangi čia galima patekti tik su leidimais, šešiems migrantą gelbėjusiems savanoriams ir operaciją nušvietusiam žurnalistui Valstybės sienos apsaugos tarnyba skyrė 100 eurų baudas.

Pats siras sakė, iki jį aptinkant, miškuose vyras praleido 2 dienas.

Pasak „Sienos grupės“ savanorių, dabar ligoninėje gydomas siras sulaukė EŽTT sprendimo, kuris įpareigojo vyro neišsiųsti iš Lietuvos bent iki sausio 31 d.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovai pirmadienio vakarą šios informacijos negalėjo patvirtinti.

Tai jau antras toks EŽTT sprendimas šį mėnesį. Praėjusią savaitę Varėnos rajone aptikti ir 4 pakistaniečiai, kurie taip pat priimti į Lietuvą, nes jų atžvilgiu EŽTT taip pat pritaikė laikinąsias apsaugos priemones.

Rugsėjį EŽTT sprendimas priimtas ir grupės afganistaniečių atžvilgiu, kurie iki šiandien yra Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)