Kaip nurodo EŽTT, 2010 m. liepos mėn. prezidento našlė pateikė prašymą suteikti jai rentą, tačiau Vyriausybė tokio sprendimo nepriėmė.

Kaip pabrėžia EŽTT, nagrinėjant K. Brazauskienės skundą dėl nepaskirtos rentos, pareiškėja kreipėsi dėl kitos socialinės garantijos – valstybinės signataro našlių rentos, kuri jai buvo paskirta ir išmokėta, įskaitant ir už laikotarpį, kuriuo pareiškėjai nebuvo suteikta prezidento našlės renta.

Teismas pažymi, kad tokiu atveju, už tą patį laikotarpį ginčo renta negali būti paskirta, jeigu paskirta valstybinė signataro našlių renta, todėl nutarė išbraukti šią skundo dalį iš savo bylų sąrašo.

Išnagrinėjęs skundą dėl atimtos valstybinės rezidencijos EŽTT nurodo, kad „pagal tuo metu galiojusį teisinį reguliavimą pareiškėja neturėjo teisėto lūkesčio, kad jai bus leista naudotis būtent būstu Turniškių g. pasibaigus penkerių metų terminui“.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad patalpos Turniškių g. buvo saugomoje teritorijoje, o pareiškėja neturėjo teisės į valstybės apsaugą. Taip pat 2015 metais jai buvo pasiūlytas kitas gyvenamasis būstas, kurio ji atsisakė.

Savo skunde prezidento našlė taip pat buvo nurodžiusi, kad buvusiam prezidentui Valdui Adamkui valstybinė rezidencija visgi buvo suteikta iki gyvos galvos, tačiau teismas pažymėjo, kad tokioje situacijoje skiriasi judviejų teisinis statusas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)