Pasak Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, valdybos nariai norėtų iš pirmų lūpų išgirsti apie komisijoje susiklosčiusią padėtį.

"Seimo statutas nenumato galimybės komisijos pirmininkui atsistatydinti. Jeigu jis nenori dirbti, nenori eiti tų pareigų, jis turi parašyti pareiškimą, kad atsisako eiti komisijos pirmininko pareigas, nes už darbą komisijos pirmininkui mokamas priedas. Čia jau yra susiję su finansiniais dalykais ir įstatymų raidės laikymusi. Manau, kad pirmininkas turi pagalvoti, nes yra paralyžiuojama komisijos veikla, kada jos pirmininkas neina į posėdžius", - trečiadienį žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Jeigu V. Stundys nenori toliau vadovauti komisijai, Seimo Pirmininkės teigimu, jis turi pasakyti, ir frakcija turi deleguoti kitą savo atstovą. "Tai yra opozicijos kvota ir jie tada turi pasiūlyti kitą pirmininką", - sakė L. Graužinienė.

Pasipiktinę dėl Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės svarstymo procedūrų penki Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariai sustabdė savo veiklą šioje komisijoje. Tai Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai: Valentinas Stundys (komisijos pirmininkas), Vytautas Juozapaitis ir Stasys Šedbaras. Tą patį padarė ir liberalė Dalia Teišerskytė, ir Mišrios parlamentarų grupės atstovas Povilas Urbšys, primena ELTA.

Opozicijai atstovaujantys Etikos ir procedūrų komisijos nariai atsisako toliau dirbti tokioje komisijoje, kurioje galioja "ne Seimo statutas ir etikos normos, o politinės daugumos valia".

"Tapo akivaizdu, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija neatlieka jai pavestų funkcijų prižiūrėti, kaip laikomasi Seimo statuto bei kitų teisės aktų, reglamentuojančių Seimo narių veiklą, taip pat nagrinėti šių teisės aktų bei etikos pažeidimus, svarstyti Seimo narių konfliktus, nagrinėti ir teikti išvadas dėl procedūrinių ginčų. Valdančiajai daugumai priklausantys komisijos nariai priimant sprendimus jau ne pirmą kartą balsuoja vadovaudamiesi ne Seimo statuto normomis, o politiniais motyvais, - rašoma pareiškime. - Esant tokioms aplinkybėms šį pareiškimą pasirašę komisijos nariai nemato galimybės toliau dalyvauti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos darbe, kol liks tokia pati šios komisijos sudėtis, tai yra, kol nebus pakeista komisijos sudarymo tvarka, todėl nuo 2013 m. gruodžio 3 d. stabdo savo įgaliojimus Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje", - pareiškė etikos sargai.