Komisijos narys, buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos vadovas Povilas Urbšys pasiūlė apskritai nenagrinėti siūlymo ieškoti N. Venckienės. Esą taip komisija imtųsi teisėsaugos darbo.

Tokią poziciją palaikė ir „tvarkietis“ Petras Gražulis, ir N. Venckienės bendražygis „Drąsos kelio“ frakcijoje Povilas Gylys.

Į etikos sargus kreipėsi Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. Jis Etikos ir procedūrų komisijai perdavė liberalo Eugenijaus Gentvilo raginimą imtis priemonių N. Venckienės buvimo vietai nustatyti.

Komisija nusprendė, kad „Drąsos kelio“ frakcijos vadovės paieškos – ne jos kompetencija. Už tokį sprendimą komisija pasisakė vienbalsiai.

Po to komisija ėmėsi spręsti, ką daryti su N. Venckienės alga. Jau 12 Seimo posėdžių iš eilės praleidusiai politikei pasiūlyta nurėžti trečdalį darbo užmokesčio.

P. Urbšys pabrėžė, jog nėra jokių N. Venckienės nebuvimą Seime pateisinančių dokumentų. Tuo tarpu P. Gylys tikino, esą politikė Seime nesirodo dėl paties Seimo elgesio.

„Mes privertėme žmogų pasitraukti iš šalies“, - sakė N. Venckienės bendražygis.

Čia sukruto „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas, paklausęs, ar „Drąsos kelio“ atstovas taip patvirtina, kad N. Venckienės nebėra Lietuvoje.

„Bent jau pasitraukė iš viešumos“, - atsitraukė P. Gylys.

M. Zasčiurinskas siūlė sulaikyti algos mokėjimą N. Venckienei, tačiau Seimo kanceliarijos atstovė teigė negalinti to padaryti – esą sprendimą dėl algos apkarpymo ar neapkarpymo reikėtų priimti kuo greičiau.

Komisija apsisprendė konstatuoti, kad N. Venckienė praleido pakankamai Seimo posėdžių, kad jai būtų sumažinta alga. Sprendimas dėl algos sumažinimo formaliai perduotas į Seimo kanceliarijos rankas.

Tiesa, tikėtina, kad visi formalumai nebus atlikti, ir jau ketvirtadienį N. Venckienės sąskaitą pasieks pilnas darbo užmokestis už balandžio mėnesį.

Po komisijos posėdžio P. Gylys žurnalistams kartojo negalintis nei patvirtinti, nei paneigti, kad N. Venckienė pabėgo į užsienį. Tačiau esą panašu, kad ji tam ruošėsi.

P. Gylys teigė pateisinantis ir turto perleidimą, ir sūnaus pasiėmimą iš mokyklos – esą „ruošėsi ir kita pusė“. „Drąsos kelio“ atstovas taip pat pareiškė, kad N. Venckienė „kada nors sugrįš“. Tačiau kada – neprognozavo.