Estijos valstybinis transliuotojas antradienį patvirtino, kad naujasis rusakalbiams skirtas kanalas vadinsis "ETV+", o transliacijos prasidės šių metų rudenį. Šiuo kanalu Estijoje siekiama sukurti atsvarą televizijos transliacijoms iš Rusijos, kuriose tarptautiniai įvykiai dažnai pateikiami vienpusiškai.

"Kremliaus režimo propaganda darosi vis agresyvesnė. Manau, pirmas žingsnis (jai neutralizuoti, - ELTA) yra tikros informacijos pateikimas", - Vilniuje kalbėjo Estijos diplomatijos vadovė.

Ministrė pabrėžė, kad Estijoje ir dabar egzistuoja rusakalbiams skirtos žiniasklaidos priemonės, tačiau jų pateikiama informacija daugiausiai apsiriboja vidiniu šalies gyvenimu.

"Nenorime patys sukurti propagandos aparato, bet turime būti pasiruošę atremti propagandą, kuri mus pasiekia", - tikino ministrė.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, sveikindamas Estijos iniciatyvą, taip pat pažymėjo, kad atskirų ES šalių pastangos kovoti su propaganda turi būti derinamos Bendrijos lygiu ir papildyti viena kitą.

"Mums ne mažiau svarbu ir kitos formos. Sukurti tinklą, kuriame būtų galima keistis programomis", - teigė L. Linkevičius.

ELTA primena, kad sausio pabaigoje Lietuvos, Estijos, Danijos ir Jungtinės Karalystės iniciatyva buvo pasirašytas dokumentas, raginantis Bendrijos institucijas parengti bendrą ES strateginės komunikacijos veiksmų planą.

Lietuvoje praėjusią savaitę viešint Vokietijos užsienio reikalų ministrui Frankui Walteriui Steinmeieriui, Vilnius ir Berlynas taip pat įsipareigojo stiprinti dvišalius ryšius tvirtinant nepriklausomą žiniasklaidą, pilietinę visuomenę ir bendradarbiaujant švietimo bei kultūros srityse.