Kaip pranešama viešai, Estijoje sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai veikus prieš valstybės saugumą, Latvijoje – padėjus Rusijos tarnyboms veikti prieš Latviją. Atliekamuose tyrimuose bendradarbiaujama su Lietuvos institucijomis.

Dalis sulaikytų asmenų yra Rusijos piliečiai, dalis turi dvigubą Rusijos ir Estijos pilietybę. Sulaikymai vyko nuo 2023 m. gruodžio mėn.

Šiuo metu detalesnė informacija apie sulaikytus asmenis ir jiems pareikštus įtarimus neteiktina.

Pastaruoju metu Rusijos organizuojamos operacijos pasižymi ne tik propagandos ir dezinformacijos sklaida informacinėje erdvėje, bet ir tikslingais įvairaus pobūdžio teisės aktų pažeidimais. Žvalgybos vertinimu, artimiausioje perspektyvoje panašaus pobūdžio išpuolių tikimybė prieš įvairius objektus Lietuvoje išlieka padidėjusi.

Lietuvos žvalgyba bendradarbiauja su valstybės institucijomis ir užsienio partneriais tiriant įvykdytas veikas, siekiant nustatyti kylančias grėsmes ir jas užkardyti.

VSD primena, kad apie pastebėtą įtartiną veiklą ar ją vykdančius asmenis visą parą galima pranešti Pasitikėjimo linija 8 700 70007.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)