Vartotojų, kurie be elektros energijos gyvena ilgiausią laiką skaičius stipriai mažėja. Klientų, kurie be elektros nuo sausio 26 d. lieka pavieniai atvejai, kurie bus sutvarkyti per šeštadienį. Jiems skiriamas didžiausias prioritetas.

Gedimai nuosekliai šalinami. ESO skelbia, kad išlaiko maksimalias pastangas visus gedimus pašalinti dar per šiandien. Tačiau, galimi pavieniai atvejai, kur to padaryti nepavyks. Po savaitgalio tikimasi grįžti į įprastinį gedimų lygį, tai yra – įprastinis atsijungusių klientų lygis apie 3-4 tūkst. per dieną.

Gedimus penktą parą taiso apie 200 brigadų, tai yra apie 600 žmonių.

Baigiamos tvarkyti atkarpos, kur linijos buvo nutrūkusios keliasdešimtyje taškų, ant jų skirtingose vietose yra užkritę po keliolika medžių, atstačius linijas vienose vietose medžiai lūžta kitose – formuojasi nauji gedimai. Kartais tą pačią liniją atstatinėti tenka net po keturis ar daugiau kartų.

Taip pat, įvyksta pakartotinai gedimai – tik sutvarkius elektros tinklo oro 10 kV liniją identifikuojamai galimi gedimai mažesnės įtampos, 0,4 kV, linijose. Nepašalinus didžiojo gedimo, nematomas ir mažesnės linijos gedimas.

Toliau nuosekliai bendradarbiaujama su savivaldybėmis, vietos seniūnijomis ir miškų urėdijų padaliniais siekiant kuo skubiau atstatyti elektros energijos tiekimą, padėti žmonėms likusiems be elektros.

Vartotojų be elektros regionuose skaičius:

Alytaus regione apie 800
Vilniaus regione apie 680
Utenos regione apie 550

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)