„Mes nesame policija ar direktorius kam nors. Frakcija turi nuspręsti pati, ką ji nori daryti su savo darbuotoju“, - BNS sakė M. Schulzo atstovas spaudai Arminas Machmeris.

Jis sakė, kad per susitikimą su frakcijų vadovais EFDD pirmininkas Nigelas Farage pranešė imsiąsis priemonių prieš darbuotoją, kuris knygą dėliojo į EP narių dėžutės.

„Neįmanoma sukontroliuoti pašto dėžučių turinio, bet, žinoma, jei neįgalioti žmonės platina medžiagą, tai yra taisyklių pažeidimas“, - pabrėžė A. Machmeris.

Jis pažymėjo, kad tyrimas parodė, jog knygas platino „kažkas iš EFDD frakcijos“, o pats frakcijos vadovas atsiribojo nuo tokio veiksmo.

„Mes norime, kad būtų imtasi tam tikrų priemonių prieš juos (platintojus), bet aš negaliu spekuliuoti, kokios tai priemonės“, - sakė jis.

Liberalas europarlamentaras Antanas Guoga informavo, jog EP Apsaugos skyrius nustatė, kad į anglų kalbą išverstą Rūtos Janutienės knygą „Red Dalia“ į europarlamentarų dėžutes sudėjo EFDD sekretoriato atstovas kartu su Rusijos piliečiu ir Maskvoje gimusiu Lenkijos piliečiu.

EFDD frakcijai priklausantys Rolandas Paksas ir Valentinas Mazuronis sakė neturintys nieko bendra su knygos išplatinimu. R. Janutienė teigia, kad knyga išversta be jos žinios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (467)