„Džiaugiuosi, kad sulaukėme paramos ir didelio susirūpinimo dėl Rusijos veiksmų prieš Lietuvos pareigūnus, – po susitikimo sakė laikinasis teisingumo ministras E. Jankevičius. – Rudenį šis klausimas bus įtrauktas į komiteto darbotvarkę, ir būsime pakviesti į komiteto posėdį“.

Su LIBE vadovu J.F. Lopezu-Aguilaru, pasak Teisingumo ministerijos pranešimo, aptarta, kaip būtų reaguojama į susidariusią padėtį, kai ES šalies teisėjai ir tyrėjai, vykdantys savo konstitucines pareigas, patiria trečiosios šalies persekiojimą.

Pasak E. Jankevičiaus, buvo kalbėta, kad komitetas apie šią situaciją stengsis kuo plačiau informuoti Europos Parlamento narius, kad būtų inicijuota atitinkama rezoliucija.

„Lietuvai labai svarbu kuo plačiau informuoti tarptautinę bendruomenę, tarptautines teisines institucijas, ypač naujos kadencijos Europos Sąjungos organizacijų ir struktūrų narius apie Rusijos priešiškus veiksmus – iškeltą baudžiamąją bylą prieš Lietuvos teisėjus ir prokurorus, – pažymi laikinasis ministras E. Jankevičius. – Dėsime visas pastangas, kad būtų užtikrintas mūsų pareigūnų saugumas ir jie jautųsi saugūs. Netoleruosime jokių priešiškų veiksmų jų atžvilgiu – šį neleistino spaudimo klausimą ir toliau kelsime aukščiausiu tarptautiniu lygiu“.

Susitikime dalyvavo LIBE sekretoriato vadovas Antoine'as Cahenas, Lietuvos ambasadorė ES Jovita Neliupšienė.