„Rusų tauta netrukus pradės suvokti, kad jos kariuomenė – mėšlas, kad propagandininkai meluoja, o Putinas įstūmė šalį į aklavietę. Aš prognozuoju, kad ši nuotaika labai išryškės rugsėjo mėnesį.

Sociologai patvirtina, kad pirmaisiais karo mėnesiais tautos įsivaizduoja, kad jų valdovai – teisingi, ir tiki propagandos skleidžiamais dalykais. Bet po pusmečio jos ima kelti klausimus apie tai, kas vyksta ir kiek tai gali tęstis. O tokie įvykiai, kaip sprogimai Krymo Sakų oro uoste, labai gerai išblaivina”, – sako „Delfi” pašnekovas.

Geraščenkos nuomone, visuotinė mobilizacija, kurios taip laukia buvęs Rytų Ukrainos separatistų vadeiva Igoris Girkinas-Strelkovas, Putino režimui ne tiek padėtų, kiek pakenktų.

„Jei jis ryšis mobilizacijai, jam gali nutikti tai, kas nutiko Rusijos carui Nikolajui II: anas mobilizavo milijonus žmonių, ir tie milijonai galiausiai nukreipė savo ginklus prieš patį carą”, – teigia Geraščenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)