Delfi primena, kad naujausi reitingai parodė skaudų rinkėjų smūgį valdantiesiems.

Jo teigimu, paklaidos ribose krito bene visos politinės jėgos, panašiame lygyje liko tik Liberalų sąjūdis. L. Bielinis reitingų pokyčius vertino atsargiai.

„Tai yra mažesnis palaikymo procentas, bet artėja vasara, artėja poilsio dienos. Ir greičiausiai rudenį mes matysime kažkokį kitokį peizažą, kitokią situaciją. Kuri leis realistiškiau viską įvertinti.

Šiandien tai yra kritimas, kuris greičiausiai susietas su tomis problemomis ir šokiruojančiais pareiškimais dėl atsistatydinimų, dėl Seimo paleidimo, kurias mes stebėjome. Štai su šitais klausimais susietas visas šurmulys ir privedė prie to, kad požiūris į konservatorius šiek tiek keičiasi – mažėja“, – kalbėjo VDU profesorius.

Laidos „Delfi diena“ pašnekovas abejojo, ar toks konservatorių reitingas ir liks ateityje.

L. Bielinis taip pat pabrėžė, jog kritimas fiksuoja praktiškai visų politinių jėgų reitinguose. O tai rodo, kad nei viena iš dviejų reitingų lyderių nieko nedaro ir nežada geresnio rytojaus, pabrėžė politologas.

„Taigi, santykinai konservatoriai ir socialdemokratai vienas nuo kito neatsilieka – jie yra vienodi. Ir vieni, ir kiti turi šansų laimėti daugiau, jeigu jie veiks ir vykdys žingsnius efektingus, suteiks viltį visuomenei, suteiks kažkokį aiškumą dėl artimiausios ateities. Šiandien mes matome, kad ir valdantieji to nedaro.

Jie reaguoja į čia ir dabar vykstančias problemas, nei realūs opozicijos atstovai – socialdemokratai. Kurie turi šansą sekančiuose rinkimuose laimėti daug daugiau. Jie nerodo ir nežada kažkokių pokyčių, galimybių. Nepateikia artimiausios ateities plano – vilties. Ir dėl tos priežasties manau, kad matysime tokį patį santykį tarp jų. Tai vieni bus viršuje, tai kiti“, – įžvalgomis laidoje „Delfi diena“ dalijosi VDU profesorius L. Bielinis.

Ingrida Šimonytė

Šimonytės reitingas

VDU profesorius L. Bielinis teigė, jog premjerės Ingridos Šimonytės reitingas demonstruoja didžiulį kritimą.

„Ir manyčiau, kad tai yra susieta su keliais veiksniais. Vienas iš jų, kaip minėjome, yra skandalų pasekmė. O kitas – jos pačios elgsena ir komunikacija.

Ji rodo ne ryžtą išspręsti problemas, o kalba apie trukdžius, kurie jai vienaip ar kitaip neleidžia spręsti tų problemų. Mes kaip visuomenė nematome joje ryžtingo, ekonominio lyderio, kuris imtųsi spręsti problemas.

Mes matome poziciją užimantį žmogų, kuris bando vienaip ar kitaip užlopyti tas skyles, kurios yra dabar. Visuomenė tai vertina pakankamai adekvačiai tą negebėjimai sureaguoti į visas situacijas atitinkamai“, – laidoje „Delfi diena“ sakė VDU profesorius, politologas L. Bielinis.

O kalbėdamas apie itin aukštą apklaustųjų skaičių, kurie Vyriausybės veiklą vertina neigiamai, VDU profesorius L. Bielinis priminė, jog visuomenė bene visas problemas priskiria ministrų kabinetui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)