Pirmadienį dalyvaudamas laidoje „Delfi diena“ D. Antanaitis papasakojo, kas yra tie kasetiniai šaudmenys, kokie jų privalumai ir minusai.

Kasetinius šaudmenis ekspertas palygino su kiniška petarda: yra maišiukas, kurį gali mesti, nuo trinties ar smūgio į žemę petardos turinys susproginėja.

„Tai labai panašiai veikia ir kasetinė amunicija. Vienam dideliam apvalkale yra sudėta daug kasečių su sprogmenimis, ir kada tas sviedinys atskrenda prie taikinio, jis atsidaro ir išbarsto tuos sviedinius. Jeigu, pavyzdžiui, yra kažkokia priešo mašinų kolona arba mašinų susitelkimas rajone, tu negali su vienu sviediniu pataikyti ir sunaikinti visų <...>. Tu gali iššauti kasetinę raketą ar kasetinį sviedinį, kuris praskrenda pro visą priešo koloną, išbarsto šaudmenis ir šaudmenys krisdami sunaikina, pradegina priešo technikos stogą“, – pasakojo D. Antanaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)