„Mes rekomenduojame, kad turėtų būti atsisakoma visų kitų veido kaukių pakaitalų: skarelių, skydelių ir turėtų būti dėvimos medicininės kaukės arba respiratoriai“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius Mindaugas Stankūnas.

Pasak jo, visi medicininių kaukių ar respiratorių pakaitalai, kaip rodo tyrimai, nėra pakankamai efektyvūs.

„Rekomenduojame, kad visose situacijose būtų dėvimos bent medicininės kaukės. Skarelės ir (medžiaginės kaukės – aut.p.) galėtų būti naudojamos kaip estetinė priemonė – žmogus turi užsidėti medicininę kaukę, po to gali dėl kitų priežasčių užsidėti medžiaginę kaukę“, – pažymėjo M. Stankūnas.

Pasak jo, siūloma, kad tai būtų nurodymas.

„Mes manytume, kad tai turėtų būti kaip nurodymas – tai neturėtų būti rekomendacija. Ekspertų taryba (siūlytų – aut.p.), kad tai būtų kaip reikalavimas“, – teigė profesorius.

M. Stankūnas pažymėjo, kad tokie nurodymai, jo manymu, galėtų įsigalioti artimiausiu metu.

Kaukės

Ekspertai Vyriausybei taip pat siūlo pratęsti karantino režimą.

„Visa ekspertų taryba vienbalsiai pritarė, kad karantinas kaip priemonė turi būti pratęsta. Tai, kad pats atvejų skaičius nustatomas pasiekė, kad jis nebekrenta, net tam tikras pakilimas matosi. Tai nėra vadinama trečioji banga, tačiau tai kelia nerimą“, – sakė Molėtų ligoninės direktorius Vaidotas Grigas.

Šiais klausimais Vyriausybė apsispręs trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (756)