Pirmadienį Vokietijos leidinys „Bild“, remdamasis slaptu dokumentu, paskelbė, jog Bundesveras ruošiasi galimam Rusijos ir NATO konfliktui, o eskalacija esą galėtų prasidėti jau vasario mėnesį.

Pagal išdėstytą planą, Rusija įvykdo dar vieną mobilizaciją ir 2024-ųjų vasarį pašaukia į kariuomenę dar 200 tūkst. žmonių, po ko jau birželį nugali Ukrainos kariuomenę. Liepą esą prasideda slaptas puolimas prieš Vakarus, rengiamos kibernetinės atakos, o Baltarusijos ir Rusijos teritorijoje prasideda didelio masto pratybos.

Spalį rusai permeta kariuomenę ir ginkluotę į Kaliningrado sritį, kad galėtų smogti Suvalkų koridoriui. Gruodį, iškart po prezidento rinkimų JAV, prasideda pasienio konfliktas ir neramumai.

Atėjus „dienai X“, NATO vadovybė įsako permesti 300 000 kariškių, įskaitant 30 tūkst. vokiečių, į rytinį flangą.

„Tai, kas yra pateikta, yra pratybų scenarijus. Tai reiškia, kad rengiamasi potencialiai veiksmų eigai, kad pratybų dalyviai žinotų, kokia situacija, kaip ji vystosi, ir atitinkamai planuotų veiksmus. Scenarijų būna įvairių ir bandoma juos pritraukti prie galimų realių situacijų, bet nebūtinai su tokiais laiko tarpais, pajėgomis“, – Delfi sakė Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos profesorius G. Česnakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)