Pasigirdo siūlymai ne tik jam trauktis iš Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pareigų, bet ir svarstyti jo elgesį partijos Priežiūros komitete.

„J. Džiugelio situaciją gana ilgai aptarinėjome. Pasisakė ne vienas frakcijos narys. Siūlymų spektras jam buvo pakankamai platus – nuo prašymo paaiškinti viską iki smulkmenų iki siūlymų atsistatydinti iš komiteto pirmininko pareigų. Apsikeitus nuomonėmis, taip ir liko situacija be konkrečių sprendimų, laukiant, kad gal jis pats pamąstys, ir padarys kokį nors žingsnį“, – sakė TS-LKD frakcijos narys, Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma.

Jau po šito posėdžio nuskambėjo TS-LKD frakcijos seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės pareiškimas, kad ji nemato galimybių jam tęsti pirmininkavimą komitete.

„Tai yra reakcija į papildomą informaciją, kuri atsirado po frakcijos posėdžio, kad jo konsultantas tam tikrą laiką buvo ir Nacionalinės lošimų ir žaidimų asociacijos konsultantas“, – paaiškino J. Razma.

Frakcijos kolegoms J. Džiugelis bandė situaciją paaiškinti už uždarų durų.

„Frakcijos posėdyje jis kalbėjo. Jis daugiau reiškė įsitikinimą, kad jis pajėgs atremti kaltinimus“, – sakė J. Razma.

Paklaustas, ar įtikino, parlamentaras bandė būti diplomatiškas.

„Kaip sakyti, jis šiek tiek turi tų argumentų pagal įregistruotus projektus, kurių nepavadinsi palankiais lošimų verslui, bet, iš kitos pusės, tie komentarai ir išskirtinis domėjimasis lošimų sektoriumi, kuris nepriskirtas jo komitetui, yra jau priešingo pobūdžio dalykai. Dėl to ta situacija yra dviprasmiška.

Jeigu nebūtų to jo įregistruoto projekto, tai gal būtų viskas daug aiškiau. Dabar tų argumentų gynybai jis šiek tiek turi. Bet vis dėlto tenka pirmiausia vertinti negatyvius argumentus. Bijau, kad su tuo vienu projektu dėl 21 metų neatsversi tų kaltinimų visumos“, – komentavo J. Razma.

Siūlo svarstyti Priežiūros komitetui

Dar kategoriškiau kalbėjo TS-LKD frakcijos ir partijos Priežiūros komiteto narys Vilius Semeška. Jis buvo atviras – J. Džiugelio kalbėjimas jo neįtikino.

„Matote, aš esu ne tik frakcijos kolega, bet ir partijos Priežiūros komiteto narys. Vertinu visumoje, kas įvyko su kitais asmenimis: ir Majausko atvejis, ir čekiukų skandalas, ir pan. Visa ta istorija su Džiugeliu nėra nei maloni, nei nedaranti reputacinės žalos. Priešingai, ji tą žalą daro tiek partijai, tiek frakcijai. Tai yra akivaizdu“, – sakė V. Semeška.

Jis atkreipė dėmesį, kad per frakcijos posėdį pats J. Džiugelis teigė, kad nesilaiko jokių postų, esą gali pasitraukti net ir iš Seimo.

„Tai aš jam tą ir pasiūliau padaryti. Sakau: „tai pasitraukite, jeigu jau taip“. O mažiausiai, ką reikėtų padaryti, tai bent jau pirmininko poziciją užleisti kitam ir išsklaidyti visas abejones.

Mes klausėme jo motyvų. Tai jie neįtikino. Matome iš naujų faktų, kad klimpstama vis giliau. Kuo greičiau bus tie sprendimai padaryti, tuo naudingiau bus tiek partijai, tiek visai politinei sistemai“, – sakė V. Semeška.

J. Džiugelis per posėdį nepasakė kolegoms, kad pasitrauks iš komiteto pirmininkų.

„Jis neva kreipsis į kitas institucijas. Pagal jį, jis yra teisus, gaus visus atsakymus. Tas neįtikina“, – sakė V. Semeška.

Jis pateikė siūlymą svarstyti J. Džiugelį partijos Priežiūros komitete.

„Iš Seimo negalėsime pašalinti, bet Priežiūros komitetas gali suspenduoti narystę partijoje ir apriboti galimybę dalyvauti rinkimuose. Tikiuosi, kad to neprireiks. Įvertinsime visas aplinkybes ir priimsime visas aplinkybes, galima ir įspėjimą duoti. Bet, mano manymu, toks svarstymas Priežiūros komitete turėtų būti“, – sakė V. Semeška.

Ardišauskas pripažino tuo pačiu metu konsultavęs ir Džiugelį, ir lošimų verslą

Kaip jau skelbta, buvęs Seimo nario J. Džiugelio konsultantas Mindaugas Ardišauskas portalui „15min“ pirmadienį vakare patvirtino, kad tuo pačiu metu konsultavo ir parlamentarą, ir Nacionalinę lošimų ir žaidimų verslo asociaciją (NLŽVA).

„Buvau NLŽVA komunikacijos konsultantu, teikiau atitinkamas paslaugas ir neteikiau lobistinių paslaugų, asociacija jau senai turėjo savo lobistą, o aš ir nebuvau lobistas lig šiol“, – portalui „15min“ teigė M. Ardišauskas.

„Apie savo ketinimą bendradarbiauti su NLŽVA J. Džiugelį informavau. Nė vienas iš mūsų interesų konflikto neįžvelgė, nes J. Džiugelis lošimų reguliavimo klausimais nei buvo domėjęsis, nei ketino domėtis“, – nurodė buvęs parlamentaro konsultantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)