"Vytautui Giržadui yra pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi", - sakė generalinis prokuroras.

Generalinės prokuratūros viešųjų ryšių skyriaus vadovė Rūta Dirsienė savo ruožtu anksčiau ketvirtadienį BNS sakė, kad bylą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba nutekinant informaciją apie rengiamus tyrėjų veiksmus dėl banko "Snoras" tiriantis prokuroras atsisako ką nors komentuoti, nes "tai gali pakenkti tyrimui".

Buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją V.Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, motyvuodamas Valstybės saugumo departamento medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką "Snoras" atskleidimo.

Dėl šio sprendimo, sulaukusio koalicijos partnerių konservatorių kritikos ir sukėlusio įtampas koalicijoje, vėliau buvo priverstas atsistatydinti ir pats R.Palaitis.

V.Giržadas teisme buvusio vidaus reikalų ministro R.Palaičio įsakymą dėl ledimo dirbti su slapta informacija panaikinimo ir dėl pakartotinio patikrinimo poligrafu.

Šiuo metu FNTT vadovauja konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nusprendė, kad dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs K.Jucevičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus.