"Negavau dar jokios žinios, kad prašoma mūsų nuomonės. Negavau komisijos rašto, kad mūsų atsiklaustų, kokios mes pozicijos laikomės dėl stenogramos išviešinimo", - trečiadienį žurnalistams Seime sakė prokuratūros vadovas.

Jo teigimu, gavus tokį raštą, dėl galimybės paviešinti spręs ikiteisminį tyrimą dėl informacijos atskleidimo apie banką "Snoras" tiriantis prokuroras.

"Dėl stenogramos išviešinimo spręs ikiteisminį tyrimą organizuojantis prokuroras, vertindamas, kiek tos stenogramos gali pakenkti ikiteisminio tyrimo sėkmei", - sakė D.Valys.

Jis atsisakė atskleisti asmeninę nuomonę šiuo klausimu, nes ji esą padarytų įtaką jo pavaldinio sprendimui.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis BNS teigė, jog toks raštas Generalinei prokuratūrai išsiųstas trečiadienį. Komisija nusprendė, kad prokurorai turi atvykti į Seimą ir peržiūrėti stenogramas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes tyrusi Antikorupcijos komisija prieš porą savaičių patvirtino išvadas, kuriomis reikalauja į darbą grąžinti buvusius FNTT vadovus, atstatydinti juos atleidusį vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, atleisti generalinio prokuroro Dariaus Valio pavaduotoją Darių Raulušaitį.

R.Palaitis V.Gailių ir V.Giržadą atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento apibendrinta informacija apie tyrimus poligrafu aiškinantis informacijos apie teisėsaugos planuojamas operacijas dėl banko "Snoras" nutekėjimą.