„Kitas dalykas – įvertindami tai, kad rizika užsikrėsti šalies viduje dabar praktiškai yra tolygi tai pačiai rizikai, kad ji būtų įvežta iš išorės, peržiūrėsime reikalavimus keliautojams. Tiek grįžtantiems, tiek atvykstantiems, tiek iš ES, Europos ekonominės bendrijos, trečiųjų šalių“, – anonsavo sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Jis teigė, jog yra svarstoma atsisakyti draudimo užsieniečiams atvykti į Lietuvą.

„Posėdyje su ministrais bandysime sutarti datą nuo kada. Bet taip, šis klausimas yra įtrauktas“, – teigė A. Dulkys.

Jis teigė, jog Vyriausybės posėdyje planuojama peržiūrėti tik nuostatas keliautojams.

„Jeigu šiandien Vyriausybė pritars, yra planas, kad jau iš ES šalių grįžtant jau nebūtų nei dokumentų patikros, nei reikalavimo sertifikatui. Bet ES sertifikatas išlieka, jis toliau bus aktyvus“, – anonsavo ministras.

Jis teigė, kad minėta data, dėl kurios dar turės susitarti ministrų kabinetas, galėtų būti kovo 31–oji.

„Kada būtų galima atsisakyti to griežto draudimo atvykti, tik pagal išimtis“, – svarstė A. Dulkys.

„Ne, šiandien yra planuose yra peržiūrėti tas nutarimo nuostatas, kurios yra susijusios su keliautojais“, – sakė jis.

Ministras teigė, jog pandemija tęsiasi, bet „šiandien jau tikrai galime pasakyti pagal skaičius, kad jau perlipome piką“.

„Nepaisant to, kad dar didėja tie skaičiai, bendri hospitalizacijos skaičiai, mirčių skaičiai, jie dar pakankamai dideli, jie dar truks 10–14 dienų. Bet kai žiūrime į pandemijos pagreitį, teigiamų tyrimų procentą, koks pandemijos pagreitis, aiškiai matome, kad yra mažėjimo tendencija. Visi šie požymiai rodo, kad judame (žemyn, aut. p.)“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

COVID-19 statistika: 4,8 tūkst. naujų atvejų, 15 mirčių

Praėjusią parą nustatyta 4798 nauji COVID-19 atvejai, 15 žmonių mirė, rodo pirmadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Pilnai paskiepyti buvo šeši mirusieji.

Praėjusią parą pirmą kartą koronavirusu užsikrėtė 4136, antrą – 656, trečią – šeši žmonės.

Jau antrą savaitę pakartotiniai užsikrėtimai įtraukiami į statistiką, jei du teigiamus tyrimų atsakymus skiria ne mažiau kaip 90 dienų.

Ligoninėse šiuo metu gydoma 1262 COVID-19 sergantys pacientai, 96 iš jų – reanimacijoje.

Šalyje praėjusią parą atlikta 9,3 tūkst. molekulinių (PGR) ir 327 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų kiek sumažėjo ir siekia 5,010,6 atvejo. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis siekia 50,7 procento.

Nuo pandemijos pradžios šia infekcine liga Lietuvoje užsikrėtė 820,1 tūkst. gyventojų, nuo jos mirė daugiau nei 8 tūkst. žmonių.

Ligoninės ir mirtys

Praėjusią parą į ligonines paguldyta 142 COVID-19 sergantys žmonės. Gydymo įstaigose 43 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys anksčiau yra sakęs, kad griežtos pandemijos valdymo priemonės būtų pradedamos taikyti tuo atveju, jeigu šalies gydymo įstaigose būtų užimta 240 reanimacijos lovų.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė devyni 80–89 metų žmonės, trys priklausė 70–79, du – 90–99, vienas 60–69 metų grupėms.

Pilnai paskiepyti šeši mirę žmonės buvo vyresni nei 70 metų amžiaus.

Iš 8134 žmonių, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 820. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama apie 15,5 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)