Ministras laidoje teigė, jos nors tikslių pirmadienio skaičių dar neturi, tačiau vos per 2 pirmas registracijos valandas užsiregistravo daugiau žmonių nei per visą praėjusį pirmadienį, kai galimybė registruotis vakcinai buvo suteikta 35 metų ir vyresniems asmenims.

„Dar neturiu tikslių skaičių, su komanda nepakalbėjau. Tik žinau, kad skaičius buvo rekordinis, vakar vien per pirmąsias valandas buvo užregistruota [vakcinai – aut. p.] daugiau žmonių nei per visą praėjusį pirmadienį. Tai reiškia, kad buvo rekordinė diena“, – LRT radijo eteryje sakė sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Pirmadienį nepavyko išvengti registravimosi sistemos trikdžių.

„Niekas kurdami tas sistemas nepamąstė, kad per 5 minutes būtų galima prisijungti 10 tūkst. žmonių vienu metu“, – apie nesklandumus kalbėjo ministras.

„Trikdžių buvo, bet tik kelias valandas. Kitą dieną jau viskas gana sklandžiai vyko“, – teigė A. Dulkys.

Jis juokavo, kad „tik tokios problemos mus lydėtų“.

Lietuvoje pirmadienį prasidėjo masinė gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso – skiepytis gali visi vyresni nei 16 metų gyventojai.

Registracija skiepui vykdoma interneto svetainėje koronastop.lt.

Kaip ir iki šiol, užregistruoti galima ne tik save, bet ir kitą žmogų, taip pat numatyta galimybė pasirinkti savivaldybę, kur asmuo nori būti paskiepytas.

Be kita ko, pasikeitus planams, sistemoje galima pakeisti registracijos laiką arba ją išvis atšaukti.

Visuotinė registracijos sistema skiepytis šalyje veikia nuo gegužės vidurio.

Norėdamas užsiregistruoti vakcinai nuo COVID-19, gyventojas turi patvirtinti savo tapatybę per Elektroninius valdžios vartus.

Nuo 16 metų galima skiepytis tik „Pfizer“ vakcina, kitų gamintojų vakcinos numatytos žmonėms nuo 18 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)