„Šiandien mano organizmas sureagavo – ir tai yra normalu! Simboliškai maudžia injekcijos vietą. Kūno temperatūra 37.3 – 37.9“, – teigia A. Dulkys.

Anot jo, jaučiami šalutiniai poveikiai gražina į vaikystę.

„Malonus, vaikystę primenantis, šaltkrėtukas. Taigi, galimas šalutinis pojūtis – prisiminimų apsilankymas. Jaučiuosi gerai. Petys už laisvę. Neabejokite ir Jūs!“, – rašo Sveikatos apsaugos ministras.

Pirmadienį minėta vakcina paskiepytas prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, premjerė Ingrida Šimonytė, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

V. Čmilytė-Nielsen feisbuke, kad po vakcinos jai antradienio naktį buvo pakilusi temperatūra, ji jautė maudimą dūrio vietoje, tačiau parlamento vadovė tvirtino pasiruošusi antradienio darbui.

„Bendra savijauta ne žemesnė nei 8 iš 10. Einu pirmininkauti rytiniam posėdžiui“, – rašė Seimo pirmininkė.

Praėjusią savaitę sveikatos apsaugos ministras papildė skiepijimo nuo COVID-19 prioriteto grupių sąrašą į jį įtraukdamas prezidentą, Seimo ir Vyriausybės narius. Taip siekiama parodyti pasitikėjimą „AstraZeneca“ vakcina.

Lietuvoje ir virtinėje Europos valstybių skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina praėjusią savaitę buvo laikinai sustabdytas dėl nustatytų tromboembolijos atvejų paskiepytiems žmonėms.

Ketvirtadienį Europos vaistų agentūra paskelbė, jog ši vakcina nuo COVID-19 yra saugi ir veiksminga, todėl Lietuvoje atnaujintas skiepijimas šia vakcina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)