„Vertinu partijos narių išreikštą pasitikėjimą reitinguojant pretendentų į kandidatus į Europos Parlamentą sąraše.

Šiais metais Lietuvos laukia net trys rinkimai, visi svarbūs.

Valstybinis, atsakingas požiūris į politikos formavimą bei įgyvendinimą ir komandinis veikimas, vykdant socialdemokratinę darbotvarkę – tai, kas svarbu man ir tokiu keliu stengsiuosi nukreipti mūsų kandidatus“, – feisbuke pirmadienį rašė R. Duchnevičius.

Politikas yra LSDP vicepirmininkas ir rinkimų štabo vadovas, tačiau, kaip informavo, pats rinkimuose į EP nedalyvaus.

„Šiandien parašiau prašymą išbraukti mane iš numatomo kandidatų sąrašo.

Tačiau turiu rimtus įsipareigojimus, todėl visų rinkimų procesuose vienaip ar kitaip dalyvausiu net ir nebūdamas kandidatu.

Vilniaus rajono gyventojai man suteikė didelį pasitikėjimo mandatą. Todėl pagrindinis dėmesys šiuo metu yra būtent mūsų savivaldybei“, – pridūrė Vilniaus rajono meras.

Kol kas lyderiauja Olekas, Blinkevičiūtė reitingavime nedalyvavo

LSDP reitinguotame kandidatų į EP sąraše pirmauja europarlamentaras Juozas Olekas. Nors partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė reitingavime nedalyvavo, jai apsisprendus dalyvauti rinkimuose – būtų įrašyta pirmuoju numeriu.

Pirminiu reitingavimu, europarlamentaras J. Olekas surinko per 4 tūkst. reitingo balsų, Seimo narė Orinta Leiputė – beveik 2,9 tūkst. balsų.

Trečioje vietoje liko buvęs partijos pirmininkas Vytenis Povilas Andriukaitis (2,6 tūkst.). Nedaug atsiliko ir socialdemokratų frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė (2,2 tūkst.), buvęs partijos pirmininkas Gintautas Paluckas (2 tūkst.).

Tarp sąrašo lyderių yra ir Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas, Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, parlamentaras Julius Sabatauskas, Birštono merė Nijolė Dirginčienė, tarp lyderių taip pat buvo ir R. Duchnevičius.

Partijos rinkimų štabo vadovas Eltą kiek anksčiau patikino, kad sąrašas dar gali keistis, mat jį sudarant reikia atsižvelgti į statute įtvirtintas lyčių lygybės ir jaunimo kvotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)