„Mero rinkimuose mes tikimės pasivyti kandidatą, bent jau. Matome, kad aktyvumas yra neblogas, bet jis yra neblogas visame rajone. Tai reiškia, ir pas mus apylinkėse palankiose, ir pas oponentus. Tai šiuo atveju aš tikiuosi pasivyti kuo arčiau. Aišku, aš esu realistas ir matau, kad mums su administraciniu aparatu nėra labai paprasta kovoti, bet visaip čia gyvenime būna kartais. Tai pamatysime šį vakarą, kaip mums sekėsi“, – Eltai teigė R. Duchnevič.

„Tos dvi savaitės buvo aktyvios, kampanija nebuvo iš tikrųjų labai švari, buvo mesti visi administraciniai resursai, mes matėme net įsikišimą per bažnyčią agituojant, tai tikrai nepalaikau tokių dalykų, bet kiekvienas kovoja kaip gali“, – pridūrė jis.

Nors politikas akcentuoja, kad kitų partijų jam išreikšta parama antrajame rinkimų ture yra svarbi, tačiau jis nemano, kad ji turės didelės įtakos rezultatui.

„Aš asmeniškai nemanau, kad ta parama, kurią išreiškė nacionalinio lygio politikai ir skirtingos partijos yra kažkas įspūdingo, tiesiog žmonės turi savo nuomonę ir turbūt mato čia mažiau demokratijos apraiškų Vilniaus rajone ir jie tiesiog tuo vadovaujasi“, – sakė R. Duchnevič.
„Ta parama, priminsiu, yra tik žodinė parama. Aišku, ji yra vis tiek svarbi, bet reikia priminti, kad mane parėmė partijos, kurios dirbo opozicijoje Vilniaus rajone. Tai turbūt normalu, kad jie remia opozicijos atstovą, o ne valdančiosios partijos atstovą“, – pažymėjo jis.

Visgi socialdemokratų kandidatas į Vilniaus miesto merus džiaugiasi, kad Vilniaus rajono opozicija pavyko susivienyti aplink bendrą tikslą.

„Man yra malonu, kad per šiuos rinkimus mes suradome kažkokį tokį jungiamąjį objektą ir juo, aišku, tapau aš. Tai parodo, kad yra situacijų, kai visi gali ne konfliktuoti, o dėl kažkokio tikslo surasti bendrą kalbą. Tai šiuo atveju tikrai džiaugiuosi ir tikiuosi, kad tie rezultatai bus tokie, kokių norime, tai, aišku, kuo geresni“, – akcentavo jis.

Kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatas Waldemar Urban surinko 46,63 proc. rinkėjų balsų, o Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovas Robert Duchnevič – 25,48 proc. balsų. Antrasis turas Vilniaus rajono mero rinkimuose įvyko pirmą kartą, po dešimtmečius trukusio LLRA-KŠS valdymo.

R. Duchnevičiui palaikymą pastarosiomis savaitėmis išreiškė premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo nariai iš konservatorių partijos, Vilniaus rajono Centro koalicijos atstovai bei visuomenininkas Andrius Tapinas, skiriantis didelį dėmesį kandidato R. Duchevič sėkmei prieš antrąjį rinkimų turą.

Vilniaus rajono savivaldybės taryboje 18 mandatus iškovojo LLRA-KŠS (49,03 proc.), 7 mandatai teko LSDP (18,82 proc.). Centro dešinės koalicija (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Laisvės partija) gavo 6 mandatus (17,56 proc.). LLRA-KŠS turi pakankamai mandatų, kad jai nereikėtų koalicijos partnerių ir galėtų turėti daugumą savivaldybės taryboje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją