Penktadienį Europos Komisija (EK) pateikė atnaujintą išaiškinimą dėl Rusijoje registruotų automobilių – tokiems draudžiama patekti į Bendrijos teritoriją, negalima įvežti ir kitų sankcijose numatytų daiktų.

Draudimas įvažiuoti į ES su automobiliais, turinčiais rusiškus numerius, G. Kirkilo vertinimu, yra kaip priminimas, kad ši šalis – agresorė, o jos piliečiai nėra pageidaujami ES.

„Tai priemonė skirta priminti dar kartą Rusijos piliečiams, visuomenei, kuri yra labai pasyvi dėl agresijos Ukrainoje, kad ši šalis yra agresorė, kad ši šalis yra nepriimtina Europos Sąjungos piliečiams, todėl šitos sankcijos ir buvo priimtos.

Visos sankcijos dėl to buvo priimtos – didžioji dalis siekiant sumažinti Rusijos karines galimybes, Rusijos ekonomines galimybes, o [su] šita, turbūt, <...> finansinių nuostolių rusai nepatirs, bet vis tik Rusijos piliečiai turės nepatogumų“, – antradienį dalyvaudamas laidoje „Delfi diena“ komentavo G. Kirkilas.

„Šitos sankcijos tikslas yra įrodyti [Rusijos piliečiams], kad jūs taip pat esate visos šitos agresijos dalyviai, iš dalies kaltininkai ir už tai bus pareikalauta atsakomybės“, – tęsė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)