Kaip patvirtino policijos pareigūnai, pagal Rasos (vardas pakeistas – DELFI) kreipimąsi pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinės prievartos. Tačiau moteris akcentuoja, kad draugu laikytas žmogus ne tik išprievartavo, bet ir visais įmanomais būdais pažemino ją kaip moterį.

Guodė dėl nelaimingų meilių

Kreiptis į žiniasklaidą Rasą paskatino noras apsaugoti kitas moteris ir merginas. „Aš turėjau daug pažįstamų homoseksualių žmonių, tačiau net saugiau su jais jausdavausi, nei su tradicinės orientacijos vyrais. Šį žmogų pažinojau apie pora mėnesių, susipažinome gėjų klube. Su kompanija draugų eidavom drauge linksmintis, į iškylas gamtoje. Kartais atrodydavo, kad jis keistokai elgiasi, tačiau to nesureikšmindavau, net dėl nelaimingų meilių guodusi esu“, – pasakojo vilnietė.

Tą vakarą į sūnus tinkantis vyras į savo butą Vilniaus senamiestyje ją pasikvietė su dar viena drauge.

Išdarinėjant keistus dalykus, pradėjo vaidentis vorai

„Pirmą kartą buvome jo namuose. Atrodo, paprastas baliukas, o baigėsi labai netikėtai. Išgėrėme po kokius tris kokteilius, draugė trumpam išvyko su reikalais, žadėdama netrukus grįžti. Tada jis ėmė seksualiai priekabiauti, rodyti savo lytinius organus, prieš mane masturbuotis ir girtis lytiniu pajėgumu. Nors kartodavo, kad yra homoseksualus, bandė mane seksualiai prievartauti. Kai atstūmiau, ėmė elgtis dar agresyviau“, – pasakojo vilnietė.

Pasipriešinti ji sakė nepajėgus dėl akivaizdžiai nelygių jėgų: „Jis, galima sakyti, tinkantis man į sūnus, aukštas, augalotas, stiprus. Bandžiau pabėgti, bet stvėrė man už rankos ir nutempęs į kambarį parbloškė ant lovos. Staiga pradėjo kalbėti, kad ant lubų mato didelį vorą, manęs nebepažino, vadino kitais vardais ir pan.,“ – baisu prisiminti moteriai.

Užsirakino tualete

Sukaupusi paskutines jėgas, Rasa pasakojo išsivadavusi nuo prievartautojo ir užsirakinusi tualete. Paskambino draugei, kad kuo greičiau atvažiuotų. „Jos numeris buvo paskutinis rinktas, tad drebančiomis rankomis visų pirma paspaudžiau. Jis tuomet liovėsi daužyti tualeto duris. Susidarė įspūdis, kad net nebesuvokė, jog galiu būti jo namuose. Girdėjau, kažką virtuvėje veikia. Draugė į namus įsmuko tyliai, nuo lovos spėjome pagriebti mano buto raktus, kuriuos buvo atėmęs ir pabėgome“, – pasakojo DELFI pašnekovė.

Kaip vėliau jai sakė tyrėjai, skambinti draugei nebuvo tinkamiausias pasirinkimas. Tokiais atvejais geriau pagalbos kreiptis telefonu 112.

Teigia, kad pats buvo apsvaigintas ir išprievartautas

Į pareigūnus Rasa kreipėsi antrą dieną po įvykio, internetu surašė pareiškimą. Medikai išdavė išvadą apie patirtus sužalojimus, tačiau jai pačiai ne mažiau skaudus pažeminimas, siaubas ir bejėgiškumas, kurį teko išgyventi.

Paklausta, kodėl ne iš karto ėjo į policiją, vilnietė paaiškino, kad iš pradžių dvejojo, nes buvo vakarėlis, visi vartojo alkoholio.

„Ryte paskambinau prievartautojui ir papasakojau, kas įvyko. Jis pasakė tik tiek, kad buvo apsvaigęs ir nieko neatsimena. Nesigailėjo, neatsiprašė. Tačiau, matyt, išsigando ir pradėjo man grasinti. Apkaltino, kad apsvaiginau narkotinėmis medžiagomis, grasino, kad pats kreipsis į teismą, neva ne aš, o jis buvo išprievartautas, nors net teoriškai neįsivaizduoju, kokiu būdu galėčiau tai padaryti“, – stebėjosi vilnietė.

Meilės trikampis?

Su DELFI bendravusiam Rasos širdies draugui Simonui nesuvokiamas toks bendro pažįstamo elgesys: „Neatsimenu, vadinasi nieko nebuvo?“

„Po įvykio sužadėtinė grįžo pas mane Iš jos ir sužinojau šitą istoriją. Tačiau labiausiai mane palietė tai, kad po seksualinės prievartos jis mano draugei pradėjo grasinti susidorojimu“, – sakė vyras.

Simonas mano, kad draugės prievartautojas buvo jį įsimylėjęs. „Tačiau aš su juo nebebendravau ir jokių santykių nepalaikiau. Manau, kad mano draugę jis suvokė kaip trukdį mūsų santykiams. Turėjo suicidinių minčių, grasino, kad žudysis, kaip vėliau sakė, prieš tą vakarėlį su alkoholiu prisigėrė vaistų. Tačiau tai – ne pasiteisinimas“, – įsitikinęs DELFI pašnekovas.

Rasai irgi buvo kilusi mintis, kad per ją buvo keršijama jos draugui. „Gal atrodžiau kliūtis ir todėl mane tokiu žiauriu būdu pažemino?“ – svarstė Rasa.

Anskčiau buvusi labai tolerantiška seksualinėms mažumoms moteris net nebenori žiūrėti į tą pusę. „Noriu, kad man padarytas nusikaltimas nesikartotų ateityje ir kad kitos moterys pasisaugotų ar bent žinotų, kad reikia saugot save visais įmanomais būdais“, – pabrėžė vilnietė.

Kaip DELFI patvirtino pareigūnai, Vilniaus vyriausiasis policijos komisariatas tiria šį įvykį. Seksualiniu nusikaltimu kaltinamas asmuo ir nukentėjusioji iki šiol nebuvo patekę į teisėsaugininkų akiratį.