"Klausimas mums komplikuotas, kadangi mes turime savo lyderę Neringą Venckienę, dėl kurios irgi bus toks pat prašymas. Bet tai yra nesulyginami dalykai. Darbo partijos reikalai yra grynai kriminaliniai, o N.Venckienės yra visai kiti, iš piršto laužti prokurorų kaltinimai. Čia yra nelyginami dalykai, todėl aš, atsakydamas į jūsų klausimą, manau, kad reikia iki galo teisme išsiaiškinti ir balsuočiau už (neliečiamybės) panaikinimą Darbo partijos lyderiui. Aš pats taip balsuočiau", - BNS šeštadienį sakė V.Vasiliauskas.

Paklaustas, kaip balsuos kiti jo frakcijos nariai, jis atsakė: "Aš manau, bus balsuojama pagal sąžinę".

"Aš, pavyzdžiui, neįsivaizduoju, kad frakcijos narys Vytautas Matulevičius kaip nors prieštarautų V.Uspaskicho neliečiamybės panaikinimui", - sakė "Drasos kelio" atstovas.

V.Vasiliauskas penktadienį balsavo prieš tai, kad Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys būtų paskirtas Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju.

"Mes manome, kad pirmas pavaduotojas vis dėlto ir yra nebaigti reikalai teismuose. Kenkia Seimo prestižui, kad yra kaltinamasis. Reikia palaukti kol baigsis teismo procesai ir baigsis taip ar taip. Tada būtų galima, o dabar yra žingsnis atgal. Pradėti nuo tokio dalyko yra atžanga, regresas", - teigė jis.

Tuo metu kitas "Drasos kelio" atstovas Jonas Varkala BNS sakė, jog balsuotų už tai, kad Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui, V.Gapšiui ir kitai "darbietei" Vitalijai Vonžutaitei neliečiamybė būtų išsaugota.

"Reikia daugiau žinoti. Kiek dabar žinau, tai jie nėra tie pagrindiniai valstybės kenkėjai, nuo kurių valstybė kenčia. (...) Kiek aš dabar suprantu, aš balsuočiau už nepanaikinimą. Kad žmogaus imunitetą paliktų", - teigė J.Varkala.

Jis penktadienį balsavo už V.Gapšio išrinkimą Seimo pirmuoju vicepirmininku.

"Kas jis, aš tikrai nežinau, bet ką aš matau mūsų krašte, kokią tendenciją - kad jeigu žmogus yra pagaunamas, jo byla yra užšaldoma ir vėliau jis tampa manipuliuojamu. Kas didesnis nusikaltėlis - kurį pagauna, ar kurį pagavus teisėsauga naudoja savo reikalams? Aš apie jį daug nežinau, bet susidariau įspūdį, kad kiti nusikaltėliai yra, o šitie žmonės kažin ar yra. Tie dideli nusikaltėliai kažkur šešėly, kur gali manipuliuoti, tais mažais", - paprašytas paaiškinti balsavimo motyvus sakė J.Varkala.

"Aš nežinau, kas tas V.Gapšys, kas tas V.Uspaskichas. Aš žinau, kas konkrečiai dėjosi Klonio gatvėje. Čia adekvatumo tikrovei nėra, todėl, aš manau, kad gal ten nėra. Gal todėl ir kaltas, kad kažkieno aukštesnio interesai yra, kad šitą grupę sunaikinti", - teigė jis.

"Drasos kelio" frakcijoje už V.Gapšio skyrimą pirmuoju Seimo vicepirmininku taip pat balsavo N.Venckienė. Vytautas Matulevičius ir Algirdas Patackas balsavo prieš, o Aurelija Stancikienė ir Povilas Gylys balsavime nedalyvavo.

Penktadienį V.Uspaskichas pareiškė, kad "darbiečiai" balsavime dėl neliečiamybės tikriausiai palaikys Drąsos kelio partijos lyderę N.Venckienę.

"Reikalinga komisija, bet greičiausiai balsuosime palaikyti Neringą Venckienę", - LNK televizijai sakė V.Uspaskichas.

Buvusi Kauno teisėja N.Venckienė neliečiamybę įgijo penktadienį davusi Seimo nario priesaiką. N.Venckienė įtariama trukdymu antstolio veiklai, nepagarba teismui ir teismo sprendimo nevykdymu.

V.Uspaskichas, V.Gapšys ir V.Vonžutaitė - penktadienį taip pat įgijo teisinę neliečiamybę. Jie yra kaltinami sukčiavimu vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje.