Visa ši istorija prasidėjo dar vasario pradžioje, kai į chorą ėjusios mergaitės pasiskundė, kad prie jų gatvėje kibo iškrypėlis.

Apie įvykį mokytojai informavo visus tėvus ir paragino išlikti budriais. Tuomet nerimas pasklido žaibiškai.

„Skorinos gatvėje vyriškis juoda striuke priekabiauja prie mažiausiųjų chorisčių: mėto saldainius ir kviečia pasikalbėti“, – vienoje feisbuko grupėje pranešė susirūpinęs pilietis, apie siautėjantį iškrypėlį išgirdęs iš kaimynų.

Apie tai pranešta policijai, kuri į situaciją sureagavo rimtai. Nuvykę į mokyklą, šalia kurios pastebėtas iškrypėlis, pareigūnai paragino pasikalbėti su vaikais apie saugumą, o pastebėjus įtartinus asmenis iškart pranešti mokytojams.

„Netoli mokyklos vaikšto vyresnio amžiaus, tamsiai apsirengęs vyriškis su juoda barzda, siūlydamas vaikams saldainius ir kviečia eiti su juo“, – toks perspėjimas atsirado dar vienoje feisbuko grupėje.

Vaikai apmokyti, kaip elgtis susidūrus su įtartinu nepažįstamuoju: kuo greičiau eiti į mokyklą, o jei šis bando sekti – kuo garsiau triukšmauti, kadangi tokie asmenys labai bijo būti pastebėti.

Netikėta atomazga

Prasidėjo ir iškrypėlio medžioklė – pareigūnai patruliavo tiek viešai, tiek ir persirengę civiliais rūbais, buvo atidžiai peržiūrėti vaizdo kamerų įrašai. Delfi pasidomėjo, kokie šios medžioklės rezultatai.

„Buvo gauti 3 pranešimai apie neva iškrypėlį. Visais 3 atvejais informacija nepasitvirtino“, – informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė.

Pasirodo, kad panika prasidėjo po incidento, kai vaikai žaidė su benamiu šunimi, o priėjęs vyras paragino juos būti atsargiais, kadangi gyvūnas neprognozuojamas, gali turėti utėlių arba įkasti. Pasak policijos, būtent nuo šio incidento pradėjo sklisti gandai apie siautėjantį iškrypėlį.

Pareigūnai nustatė ir kitą žmogų, vaikams siūliusį saldainius. Šįkart įtariamuoju tapo puikiai besimokantis, problemų niekada nekėlęs, tik bendrauti mėgstantis paauglys. Jis tiesiog iš draugiškumo praeinantiems vaikams per langą pasiūlė saldainių. Kadangi mažyliai jau buvo pamokyti, kaip elgtis su tokioje situacijoje, jie spruko ir papasakojo mokytojams, kas įvyko.

Trečiasis susidūrimas su „iškrypėliu“, kaip vėliau paaiškėjo, tebuvo vieno pradinuko fantazijos vaisius. Kadangi baisios kalbos apie saldainius dalinantį pavojingą vyrą jau buvo plačiai pasklidusios, vaikas papasakojo jį irgi sutikęs, tačiau vėliau tėvui prisipažino, kad išties viską išsigalvojo.

„Greičiausiai vaikai, kaip tame kurčnebylių telefone, vieni per kitus paleido gandą ir patys išsigando. Patikrinome visą tą informaciją, ji nepasitvirtino, nieko ten nebuvo, vaikai šiek tiek hiperbolizavo tą situaciją. Visi saugūs, tegul nesijaudina ir nebijo.

Gavome informaciją, kad galbūt kažkas vyksta, apsilankėme mokykloje, pranešėme tėveliams, mokytojams, kad informuotų vaikus, kad jie būtų budrūs, iškart informuotų. Bet tada patys nežinojome, kas ten yra. Apsisaugojome ir atlikome prevenciją“, – Delfi apie kilusią masinę psichozę sakė Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato viršininkas Erikas Jalovikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)