Jis taip pat teigia besitikintis sutuoktinės išteisinimo.

"Aš tikiuosi išteisinamojo sprendimo, nes kaip minėjau, tokio sąžiningo žmogaus - ko gero, jinai už mane sąžiningesnė", - žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Jo teigimu, informacija apie jo žmonos bylą nėra nauja.

"Tai yra vieša informacija, jeigu įeisite į teismo puslapį, ten irgi ko gero jau šešeri ar septyneri metai ta byla yra išviešinta. Aš nežinau, ar dėl to, kad yra byla, mes turime sustoti, nieko nedaryti, ir pavyzdžiui, aš turėjau sakyti, kad ne, žinote, aš labai bijau dėl žmonos ir į ministrus neisiu. Aš negalvoju taip, aš galvoju, kad mes turime turėti pakankamai pilietiškumo, ir tie laikai, kai už vieną brolį, buvusį miške, vežė visas šeimas į Sibirą, praėjo", - teigė jis.

D.Pavalkis sakė premjerą Algirdą Butkevičių apie tai, kad jo žmona yra teisiama, informavęs praėjusį penktadienį.

"Aš jį informavau penktadienį, kad tokie klausimai kyla (...). Bet kurie atveju, tai nėra slapta informacija, jei įvesite į "google" visagalį, iš karto, ko gero, trečiu ar ketvirtu numeriu įvedus mano žmonos pavardę yra metama ta informacija", - aiškino jis.

LNK televizijos laida "Alfa savaitė" sekmadienį pranešė, kad Kauno prokurorai prašo "darbiečio" D.Pavalkio žmoną architektę E.Pavalkienę pripažinti kalta didelės vertės sukčiavimo byloje ir nubausti realia trejų metų laisvės atėmimo bausme.