Kita vertus, partiečių reiškiamą kritiką ministras vadina politikavimu ir sako iš politikos norįs "išsinešti gerą vardą".

"Tai buvo viena iš sąlygų su. Aš gi samdytas, jei paprastai sakant. Tai, jei bus toks reikalas - aš trauksiuosi. Toks susitarimas yra. Aš nematau, kad čia kažkas tokio stebuklingo yra. Tiek, kad dabar pirmininkaujant ES, manau, darau tai, ką reikia, kad Lietuvos vardas normaliai skambėtų, bet po pirmininkavimo - nematau bėdų", - BNS ketvirtadienį sakė D.Pavalkis, paklaustas, ar trauktųsi iš posto partijos vadovų paragintas.

Komentuodamas valdančiosios Darbo partijos vadovų išsakomas abejones dėl jo darbo, D.Pavalkis pripažįsta, kad ne viskas yra padaryta, tačiau kartu teigia įžvelgiąs ir politikavimo.

"Aš manau, kad šiuo atveju yra ir politinių, ir darbinių dalykų. Kai aš atėjau, buvau pakankamai naujas žmogus, dabar jau apsitryniau, susižinojau, kaip ir kas. ES pirmininkavimas atima tikrai daug sveikatos ir laiko todėl, kad Švietimo ir mokslo ministerija turi bene daugiausia prezidentavimo renginių, ir gali būti, kad ne viską spėjame padaryti ir ne viską padarome, bet tai to ir reikėjo tikėtis", - telefonu iš Briuselio sakė D.Pavalkis.

"Kai jau tiek daug šneka visi, tai iš karto yra kažkokia politika, vien iš to matyti. (...) Man tokia situacija nelabai patinka, nes vienas iš dalykų, kurį norėčiau iš šios politikos išsinešti - tai pakankamai gerą savo vardą. Bet iš kitos pusės, kaip sakiau, aš pripažįstu, kad mes nesame padarę visų darbų, kuriuos galėjome padaryti, kad tas nejuda taip greitai, kaip mes norime, kad pakeitimai, Vyriausybės programos įgyvendinimas taip greitai nevyksta. Bet švietimas - tokia sistema, kuri juda iš lėto", - pridūrė ministras.

Ministro postas, anot D.Pavalkio, nėra jo svajonių pareigos: "Aš jau pakankamai visko daug pasaulyje matęs, nėra tai smagu, bet aš ir turiu ką veikti pasaulyje ir tai nėra absoliučiai svajonių darbo vieta, labai ramiai, manau, kad diskusija ir konkretūs darbai ir parodys, ką mes galime ir ko mes negalime".

Jis teigė kol kas nesulaukęs konkrečių priekaištų iš Seimo pirmininkės laikinosios Darbo partijos vadovės Loretos Graužinienės, tačiau sakė apie tai ketinąs kalbėtis su ja susitikime pirmadienį.

D.Pavalkis užsiminė pats numanantis, kas konkrečiai gali kliūti jo darbe.

"Pavyzdžiui, šiais metais mes likome prie mokinio krepšelio metodikos, ją adaptavome, kad išsaugotume mažas mokyklas, nedideles gimnazijas kaimuose. Bet Vyriausybės ir partijos programoje yra suformuluota, kad palengva atsisakysime, bet mes negalime atsisakyti. Dėl mokyklų direktorių patikros prieš einant į konkursą, reikia tą sistemą keisti, bet mes nerandam sutarimo, tarpusavy ginčijamės. Mano daktariška prigimtis man sako, kad pirma padaryk tyrimus, paskui pjauk. Kol nesu įtikintas, kad yra taip, aš nedarau", - kalbėjo D.Pavalkis.

Seimo pirmininkė "darbietė" L.Graužinienė trečiadienį pripažino, jog daugiausiai abejonių jai kyla dėl partijos deleguotų socialinių reikalų ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės bei švietimo ir mokslo ministro D.Pavalkio darbų.

Trečiadienį žurnalistams Seimo pirmininkė patvirtino jau gavusi dalį medžiagos apie ministrų veiklą. Ji tvirtino, jog ministrų likimo postuose klausimas dar nesvarstomas, nes bus siekiama jiems padėti tvarkantis su problemomis sektoriuje.

Tačiau klausiama, ar ministrai gali būti ramūs dėl savo postų iki pirmininkavimo ES Tarybai pabaigos, trumpai atsakė: "Nesakyčiau taip".

Trys Darbo partijos ministrai laikinajai partijos vadovei iki trečiadienio turėjo pateikti ataskaitas, ką yra nuveikę.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Darbo partija svarsto galimybę keisti jos deleguotus ministrus. Pastarajame partijos tarybos posėdyje ministrai kritikuoti dėl prasto Vyriausybės programos vykdymo. "Darbiečiai" tvirtina norintys, kad jų deleguoti ministrai aktyviau inicijuotų ir teiktų su Vyriausybės programos įgyvendinimu susijusius sprendimus.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė "darbiečių" ministrams priekaištų neturįs.

Pagal valdančiųjų partijų susitarimą, Darbo partija į Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus: A.Pabedinskienę į socialinės apsaugos ir darbo ministres, V.Jukną į žemės ūkio ministrus, Dainių Pavalkį į švietimo ir mokslo ministrus bei Šarūną Birutį į kultūros ministrus.