BNS žiniomis, tai antradienį nusprendė Darbo partijos prezidiumas.

Buvęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris V.Gedvilas nuo 2004 metų yra Darbo partijos narys, per šiuos Seimo rinkimus išrinktas jau trečiai kadencijai.

Tai patvirtino ir pats V.Gedvilas. „Kandidatas į Seimo pirmininkus esu aš“, - radijos stoties „Laisvoji banga“ laidoje „Visraktis“ teigė Darbo partijos atstovas. „Vakar per oficialų Darbo partijos Preziudimo posedį visi pritarė mano kandidatūrai “, - laidoje pasakojo DP kandidatas į Seimo pirmininkus. Į klausimą, ar jūs esate vienintelis kandidatas, V.Gedvilas atsakė – taip.

Laidoje dalyvavęs TS-LKD narys Kęstutis Masiulis sakė, kad V.Gevilas yra geriausias iš galimų kandidatų į Seimo pirmininko postą ir jį pasveikino eterio metu. Anot K.Masiulio, tikimasi sklandaus bendradarbiavimo tarp frakcijų.

V.Gedvilas teigė, ketinąs būti nešališkas ir sustabdyti narystę Darbo partijoje.

V.Gedvilas 1981 metais baigė Lietuvos valstybinį kūno kultūros institutą, 1999 metais apgynė biomedicinos mokslų daktaro disertaciją.

Nuo 1988 iki 2004 metų jis treniravo Kūno kultūros instituto, o vėliau Kūno kultūros akademijos vyrų ir moterų krepšinio komandas. V.Gedvilas 1996-2002 dirbo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu.