Apie probacijos pareigūnų įsikėlimą į tą patį pastatą, kur bus įkurti pusiaukelės namai, Domeikavos bendruomenei buvo pranešta trečiadienį, susitikimo su Kalėjimų tarnybos atstovais metu.

„Mes jaučiamės labai apgauti dėl to, kad pradžioje buvo planuojama ten atidaryti pusiaukelės namus, bet dabar paaiškėjo, kad mes dalyvaujame pilotiniame projekte, socialiniame eksperimente, kuriame bus atidarytos dvi įstaigos viename, nes yra nupirktas didžiulis pastatas“, – LRT radijui ketvirtadienį teigė Kauno rajono bendruomenės narė R. Stabrauskienė.

„Tai bus ne tik pusiaukelės namai, bet ir Kauno apskrities probacijos tarnyba. Jis yra 300 metrų nuo Šv. Kazimiero progimnazijos ir apie 180 metrų nuo darželio“, – pranešė ji.

Kalėjimų tarnybos direktorius V. Kulikauskas teigė suprantantis Domeikavos bendruomenės nerimą, tačiau, pabrėžė jis, nuogąstavimai kyla dėl nesupratimo, kaip veikia pusiaukelės namai. Direktorius taip pat patikino, kad probacijos pareigūnų įsikėlimas į tą patį pastatą padės užtikrinti bendruomenės saugumą.

„Žmogiškai tikrai yra suprantamas tas nuogąstavimas, įsibaiminimas, bet turbūt tai lemia daugiau nežinojimas ir nesuvokimas tos situacijos, nesuvokimas paties principo pusiaukelės namų veikimo“, – kalbėjo V. Kulikauskas.

„Mūsų matymu, pareigūnų matymu, dalies Kauno probacijos darbuotojų įsikėlimas į šiuos pusiaukelės namus, kaip minimas pilotas, tai kaip tik mes matome, kad pareigūnų buvimas toje teritorijoje kaip tik didins saugumą šioje vietoje“, – akcentavo Kalėjimų tarnybos direktorius.

Anot jo, taip pat buvo nutarta pakeisti pusiaukelės namų tvarkos aprašą. V. Kulikausko teigimu, įkuriant pusiaukelės namus šalia ugdymo įstaigų, juose bausmės netęs asmenys, teisti už smurtinius ar seksualinio pobūdžio nusikaltimus.

„Mes koreguosime savo pusiaukelės namų tvarkos aprašą ir jame numatysime, kad tokiose situacijose, kada šalia yra ugdymo įstaigos, mes neperkelsime tęsti bausmės nuteistųjų, teistų už smurtinius ar seksualinio pobūdžio nusikaltimus. Mes šitą įsipareigojame“, – teigė Kalėjimų tarnybos direktorius.

„Nei kokiame įstatyme ar kitame norminiame akte nėra apibrėžta, kur tie pusiaukelės namai turėtų būti, kokia ta teritorija ar tam tikras spindulys nuo kažkokių institucijų ar įstaigų. Mes tikrai atliepėme bendruomenės nuogąstavimą ir neramumą dėl to, kad netoli yra ugdymo įstaigos“, – pridūrė V. Kulikauskas.

ELTA primena, kad Domeikavoje iki šių metų pabaigos planuojama įsteigti nuteistiesiems skirtus pusiaukelės namus.

Nors, Kauno rajono savivaldybės teigimu, sprendimas dar nėra priimtas, tačiau jau žinoma, kad juose iškart įsikurtų 25 žmonės.

Domeikavos bendruomenė tokiu sprendimu piktinasi ir teigia, kad apie kaimynystėje apsigyvensiančius nuteistuosius informuota nebuvo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją