„Probacijos tarnybos pastate adresu Stumbro gatvė 3, Šakių kaimas – nebus. Probacijos patalpų remonto darbų ir biuro baldų pirkimas ketvirtadienį bus atšauktas“, – ketvirtadienio vakarą feisbuke paskelbė E. Dobrowolska.

„Suplanuotos projekto apimtys bus sumažintos (...) pusiaukelės namuose pirmuosius 6 mėnesius galės gyventi ne daugiau nei 10 nuteistųjų“, – pridūrė ji.

Taip pat, ministrė pažymėjo, kad bus imtasi ir papildomų saugumo priemonių.

„Iki pusiaukelės namų atidarymo bus įrengtos papildomos vaizdo stebėjimo kameros pusiaukelės namų teritorijoje ir aplink ją, (...) Domeikavos seniūnijoje negyvens ne tik nė vienas nuteistasis, kurio nusikalstama veika buvo seksualinio ar smurtinio pobūdžio, bei taip pat, jei bet kokia nusikalstama veika buvo įvykdyta prieš nepilnamečius“, – akcentavo E. Dobrowolska.

Per dvi savaites su Teisingumo ministerija suderinti šiuos taisyklių pakeitimus pavesta Lietuvos kalėjimų tarnybai.

ELTA primena, kad lapkričio viduryje pranešta apie planus statyti pusiaukelės namus Kauno rajone, Domeikavoje. Tame pačiame pastate turėjo įsikurti ir Kauno apskrities probacijos tarnybos pareigūnai.

Tačiau tokiu sprendimu piktinosi vietos bendruomenė bei rajono savivaldybė. Nepritariantieji projektui sakė, kad apie kaimynystėje apsigyvensiančius nuteistuosius iš anksto informuoti nebuvo.

Taip pat nerimauta dėl saugios aplinkos užtikrinimo, kadangi šalia būsimų pusiaukelės namų yra progimnazija bei vaikų darželis.

Nuo 2016 metų Lietuvoje veikia septyni pusiaukelės namai – Vilniuje, Alytuje, Marijampolėje, Pravieniškėse, Panevėžyje, Šiauliuose ir Tauragėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją