„Atsiprašau, kad be galo svarbi nuteistųjų integracijos misija pusiaukelės namų forma virto vietos bendruomenės baimės šaltiniu, o tema itin palanki politiniams dividentams susirinkti opozicijai ir ne tik“, – feisbuke sekmadienį rašė ministrė.

„Važiuoju tiesiogiai išgirsti bendruomenę ir dar šią savaitę rasti sprendimus, tinkančius abiems pusėms.

Jau antradienį 14 valandą pakviečiau Kalėjimų tarnybos ir Probacijos tarnybos atvykti į Teisingumo ministeriją – pristatyti pusiaukelės namų steigimo procesą ir atnešti galimus konstruktyvius sprendimus kaip judame toliau“, – pažymėjo E. Dobrowolska.

Be to, ministrė informavo, kad įvertinusi kilusiose diskusijose iškeltas pusiaukelės namų steigimo reglamentavimo problemas, ministerijos teisininkams jau yra pavesta paruošti naują projektą.

„Šiandien yra viena aišku – teisinio reguliavimo spragos sėja daug abejonių, todėl jau šiandien pavedžiau Teisingumo ministerijos teisininkams parengti reglamentavimą, kuris užkirstų abejones ateityje – procesas steigiant pusiaukelės namus ar atvirąsias kolonijas būtų labai aiškiai aprašytas, su saugikliais bendruomenėms ir vietos savivaldai“, – teigė ministrė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę pranešta ir apie planus statyti pusiaukelės namus Kauno rajone, Domeikavoje. Tame pačiame pastate turėtų įsikurti ir Kauno apskrities probacijos tarnybos pareigūnai.

Tačiau tokiu sprendimu piktinasi vietos bendruomenė bei rajono savivaldybė. Nepritariantieji projektui sako, kad apie kaimynystėje apsigyvensiančius nuteistuosius iš anksto informuoti nebuvo.

Taip pat nerimauja dėl saugios aplinkos užtikrinimo, kadangi šalia būsimų pusiaukelės namų yra progimnazija bei vaikų darželis.

Nuo 2016 metų Lietuvoje veikia septyni pusiaukelės namai – Vilniuje, Alytuje, Marijampolėje, Pravieniškėse, Panevėžyje, Šiauliuose ir Tauragėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)