„Premjeras A. Butkevičius komentuodamas tokio lygio gandus, sąmoningai, o gal ir nevisai, pats įsivėlė į Darbo partijos pirmininko šmeižto kampaniją ir savo pareiškimais davė dar daugiau peno gandams, paskaloms ir apkalboms. Ko vertas vien ministro pirmininko pasakymas, jog gandai apie Viktorą „gali būti ir netiesa“. Panašu, kad nuo šiol absurdiškas posakis „kas galėtų paneigti“, turės brolį dvynį „tai gali būti ir netiesa“, - teigia D. Mikutienė.

Šaipydamasi iš tokio A. Butkevičiaus posakio savo pranešimą ji pavadino „Tai, kad Viktoras yra atskridęs iš Marso, gali būti ir netiesa“.

„Žmogus, kuris septynerius metus tampomas po teismus, pilamas purvu, šmeižiamas, vos išleistas iš ligoninės turi atlaikyti dar ir tokią gandų ataką! Pati dalyvavau teismo posėdyje, po kurio V. Uspaskich prastai pasijuto, buvo akivaizdu, kad žmogus išgyvena didelį stresą, tad ir nuostabos nesukėlė jo sveikatos pablogėjimas – kuris jau čia iš mūsų išlaikytų tą nuolatinį puolimą ir žeminimą? Tvirčiausias neatlaikytų, būtų palūžęs kur kas anksčiau“, - piktinosi Seimo narė.

D. Mikutienė teigia, kad anksčiau gandų nešiotojus vadindavo gandonešiais, o šiais laikais tokie žmonės gavo „trolintojų“ pavadinimą. Parlamentarė apgailestauja, kad gandų skleidėjams nėra nieko švento, kad jie kuria kvailiausias istorijas ir jiems visai neskauda širdies, nors „kenčia konkretus žmogus, jo šeima ir draugai“.

DELFI primena, kad šią savaitę žiniasklaidoje pasirodė komentarų apie keistą V. Uspaskicho elgseną – nuotaikų kaitą, šniurkščiojimą, dažną ištrūkimą iš ilgų posėdžių ir akivaizdžiai pagerėjusią nuotaiką grįžtant pas kolegas.

Imta kalbėti, kad V. Uspaskicho sveikata galėjo pablogėti dėl mitybos, streso, alkoholio ar galbūt narkotikų. Esą į ligoninę Darbo partijos lyderis, įtarus ūminį širdies sindromą, pateko visiškai girtas.

„Viktoras linksmų plaučių žmogus, visų mylimas, nevaržomai bendraujantis, neatsisakantis ir taurelę išgerti ... vadinasi, turi problemų dėl alkoholio. Būtent tokią nuomonę buvo siekiama suformuoti vienoje televizijos laidoje, kuri pasirodė jau kitą dieną po to, kai „narkotikų“ versija neįgavo tinkamo pagreičio“, - sako D. Mikutienė.

Parlamentarė teigia, kad kiti svarstymai apie V. Uspaksichą galėtų būti siejami su jo atvykimu iš Marso.

„Ar ir tuomet premjeras sakytų, kad gandas apie V. Uspaskicho atvykimą iš Marso „gali būti ir netiesa“? - piktinosi parlamentarė.