Jis teigė šiuo metu negalįs atsakyti, ar per diskusijas pajudės kokie nors svarbūs postai Seime.

„Dabar negaliu atsakyti. Tai jau yra susitarimo tarp koalicijos partnerių reikalas. Šiandien yra aišku viena, kad kuo stipresnė ir stabilesnė koalicija, tuo bus lengviau šalies vadovui priimti sprendimus“, – sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat nesileido į kalbas, kiek keisis Vyriausybės sudėtis po prezidento rinkimų.

„Čia reikėtų klausti to žmogaus, kuris bus premjeru – S. Skvernelis tęstų darbą, jeigu toks būtų sprendimas naujo šalies vadovo ir valdančiosios koalicijos, ar būtų kitas žmogus. Tie žmonės ir priims sprendimus“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis yra sakęs, kad po rinkimų galėtų būti išplėsta koalicinė sutartis, į koaliciją įtraukiant Lietuvos lenkų rinkimų akciją ir Tvarką ir teisingumą. Šiuo metu tokia sutartis yra sudaryta tarp „valstiečių“ ir socialdarbiečių.

Rinkimų rezultatus vertina gerai

Per „valstiečių“ Tarybos posėdį partijos pirmininkas ir premjeras S. Skvernelis planuoja atsiklausti nuomonės dėl pasitikėjimo.

„Man bus labai keista prašyti Tarybos balsuoti dėl pasitikėjimo, nes šnekant apie pačius rinkimus, mes gavome balsų skaičių, didesnį nei kada nors esame gavę, o tai, kad dalis mūsų rinkėjų nebalsavo už mūsų kandidatą, tai yra faktas, mes tai matome“, – sakė R. Karbauskis.

Jis nemano, kad S. Skvernelio kėlimas rinkimuose buvo klaida.

„Žmonės pasirinko demokratiškai, mes tikrai nesuklydome, kad iškėlėme S. Skvernelį. Jis mūsų nuomone yra geriausias kandidatas“, – sakė R. Karbauskis, kaip vieną iš priežasčių įvardinęs tai, kad S. Skvernelio rinkimų kampanija buvo labai trumpa.

Jis taip pat nemato priežasties trauktis iš partijos pirmininko pozicijos.

„Aš suprantu, kad G. Landsbergis apie tai svajotų, bet nemanau, kad būtų kitas pasirinkimas. Neseniai vyko suvažiavimas, esu išrinktas dvejiems metams. Savivaldybių rinkimuose rezultatas – plius 60 proc. mandatų.

Vienintelis dalykas, dėl ko man galima priekaištauti, kad aš, kaip partijos pirmininkas, sakiau, kad mes norime ir siekiame laimėti visus tris rinkimus. Bet – kuris partijos pirmininkas neturi to norėti? O šiaip visi rezultatai nėra tokie, kad man reikėtų pelenais galvą barstyti, ir abejoti, ar aš teisingu keliu vedu partiją“, – sakė R. Karbauskis.