Jis feisbuke rašė, jog šioje euforijoje svarbu nepamiršti, kas kalti, o kam reikia padėkoti.

„Paskutiniai šios nelemtos istorijos žinomi faktai tokie. Prieš Ramšteino susitikimą ketvirtadienį JAV gynybos sekretorius Lloyd Austin atvyko į Berlyną, kur susitiko su vienu kertinių asmenų, sprendžiančių ką galvoja Vokietijos kancleris – Wolfgang Schmidt, kanceliarijos specialiuoju ministru.

Pokalbis buvęs „intensyvus“, virtęs žodžių karu“, – socialiniame tinkle teigė A. Januška.

Anto jo, prireikė JAV nacionalinio saugumo patarėjo Jake Sullivan skambučio Kanclerio užsienio politikos patarėjui Jens Plötner.

„Ilgamečiui vokiečių Rusijos politikos architektui. Konfrontacija pokalbio metu, pagal JAV vertinimą, buvusi ypatingai aštri. Beje, J. Plotner, kaip svarbiausias buvusio ministro Frank–Walter Steinmeier patarėjas, buvo visų pražūtingų Ukrainai Minsko susitarimų iniciatorius, kurį ukrainiečiai vadino „ryšių su Rusija voratinkliu“.

Taigi tai nebuvo savaiminis vokiečių socdemų meditacijos už Ukrainą rezultatas. Tai buvo gana grubios ir konfrontacinės diplomatijos, kai nebelieka jokios kantrybės, pasekmė“, – tikino jis.

Albinas Januška

A. Januška fesibuke rašė „Dieve, laimink Ameriką“.

„Rezultatas pasiektas, bet pagal „Bloomberg“ apžvalgininką Andres Kluth, amerikiečiai už uždarų durų „labai stebisi, ar vokiečiai yra patikimi sąjungininkai“, – feisbuke rašė diplomatas.

Vokietijos rytų politikos lūžis nebus greitas, konstatavo A. Januška.

Delfi primena, kad vokiečių žiniasklaidos teigimu, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas jau priėmė sprendimą nusiųsti Ukrainai tankų „Leopard“. Oficialiai apie tai kol kas nepaskelbta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)