„Ties įvažiavimu į Vilnių iš Kauno ir iš Trakų pusės nebeliko užrašo „Žemai skraidančių angelų miestas“. Kodėl Remigijus Šimašius nusprendė užrašus nukabinti tikriausiai visiems aišku“, – svarstė skaitytojas.

Tačiau, pasirodo, tikroji užrašo nukabinimo priežastis – kitokia. Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė sakė, kad dėl to kalti vandalai.

„Spalį riboženklyje „Vilnius“ nuo Kauno pusės vandalai sudaužė šviesdėžę „žemai skraidančių angelų miestas“. Taip pat buvo sudaužyta mėlynai šviečianti LED juosta. Sudaužyta šviesdėžė buvo išmontuota, įdėta nauja LED juosta. Tačiau jau lapkričio pirmą savaitę LED juosta vėl išlaužyta vandalų“, – aiškino ji.

Pasak I. Mikalauskienės, artimiausiu metu planuojama minimą juostą sutaisyti.

„Iš 5 įrengtų riboženklių labiausiai niokojamas kelyje Vilnius – Kaunas. Trakų riboženklį ir kelią skiria apsauginė sienelė, todėl jo vandalai nenuniokoja. Riboženkilis neturi šviesdėžės, nešviečia“, – sakė savivaldybės atstovė.

DELFI primena, kad ženklas buvo pakeistas lapkričio pabaigoje, o idėjos autorius – buvęs sostinės meras Artūras Zuokas.

Išvydę naująjį ženklą internautai pasidalijo į dvi stovyklas: vieniems jis atrodo labai subtilus ir gražus, o kitiems žemai skraidantys angelai asocijuojasi su puolusiais angelais ar su kelių ereliais.

Kritikai šmaikštaudami siūlė savo variantus: „Vilnius – už gerus darbus teistų miestas“ ar „Žemų abonentinių mokesčių miestas“. Palaikantieji A. Zuoką idėją tikino, kad Vilniuje ant įvairių pastatų tupintys angelai yra miesto simbolis, todėl sostinę pagrįstai galima vadinti angelų miestu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (428)