Kaip rašo „Lietuvo žinios“, įtakingiausių politinių jėgų klube neatsirado vietos partijai „Tvarka ir teisingumas", bet prie debatų prisidės parlamente vieną atstovą turinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Šiemet, kaip ir prieš kiekvienus rinkimus, visuomeninio transliuotojo eteryje vyks Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) apmokami politinių partijų debatai. Norėdami diskutuoti „aukščiausiu lygiu", Liberalų sąjūdis, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, Socialdemokratų bei Darbo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga sukirto rankomis dėl to, kad televizinėse batalijose dalyvaus drauge. Toks jų žingsnis nustebino užribyje paliktą partiją „Tvarka ir teisingumas".

Vienas šio susitarimo iniciatorių Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis aiškino siekiantis, kad prieš rinkimus vyksiantys debatai būtų kokybiški, būtų diskutuojama remiantis skaičiais, argumentais.

„Nevertinu teiginių, kas yra stiprus, kas yra nestiprus. Spalio 10-osios rytą atsibusime ir pamatysime, kurios partijos yra stiprios, o kurios – ne“, – pabrėžė „tvarkiečių“ vadovas Rolandas Paksas.