Kol vieni svarsto, ar nereikėtų lietuviškose mokyklose panaikinti rusų kalbos, kiti pirštu baksnoja į kur kas rimtesnę problemą. Kaip paaiškėjo, Lietuvoje yra tokių mokyklų, kuriose oficialiai yra pateikiami keli pasirenkamų užsienio kalbų variantai, tačiau iš tiesų visi mokiniai patenka į rusų kalbos pamokas.

Švietimo, sporto ir mokslo ministerija (ŠMSM) tikina žinanti apie tokią problemą ir sako, kad situacijai spręsti imtasi priemonių. Vis tik patys mokytojai šias priemones vadina neveiksmingomis ir sako netikintys, kad tai iš esmės pakeistų šiandieninę situaciją šalies mokyklose.

Tiesa, ŠMSM paskelbė ir apie ateityje laukiančius pokyčius. Panašu, jog švietimo ekspertai yra tvirtai apsisprendę – laikui bėgant rusų kalbos Lietuvos mokyklose turėtų nelikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)