Kaune greitoji pagalba savaitgalį į ligoninę gabeno vieną žmogų, Klaipėdoje nebuvo su šalčiu susijusių iškvietimų.

Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė BNS pirmadienį sakė, kad nuo penktadienio šios įstaigos specialistams teko į ligoninę pervežti penkis žmonės, kuriems diagnozuotas bendras kūno atšalimas arba galūnių nušalimas. Dalis jų buvo neblaivūs. V.Pumputienė atkreipė dėmesį, kad iškvietimų, ko gero, būtų daugiau, jei ne galimybė benamiams nakvynės namuose glaustis ir dieną, ir naktį.

"Benamius priima ir dieną, ir naktį nakvynės namai A.Kojelavičiaus gatvėje. Anksčiau dieną nepriimdavo, dabar priima", - teigė ji.

Pasak Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovės spaudai Agnės Ignatavičienės, per savaitgalį dėl nušalimų iš viso patys kreipėsi ar buvo greitosios pagalbos medikų atvežti apie trys dešimtys pacientų. Dauguma jų patyrė paviršinius nušalimus, jiems skirtas ambulatorinis gydymas.

Vis dėlto vienas sekmadienį atvežtas sušalęs žmogus neišgyveno. Sekmadienį Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje taip pat užgeso ketvirtadienį į ligoninę atvežtos sušalusios pacientės gyvybė. Pastaroji į ligoninę buvo pristatyta neblaivi.

Pasak A.Ignatavičienės, Ūmių apsinuodijomų skyriuje guli dar keletas pacientų, kurie buvo anksčiau atgabenti į ligoninę sušalę.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis BNS informavo, kad savaitgalį šalčio aukų nebuvo, tik penktadienį į ligoninę vežtas rankų pirštus apšalęs jaunuolis.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stotis teigia su šalčiu susijusių iškvietimų neturėjusi.

Policijos duomenimis, šaltis savaitgalį taip pat pasiglemžė dvi gyvybes Alytuje ir Lazdijų rajone.