Trečiadienį paklausta, ar gali toliau dirbti su V. Ušacku, prezidentė pareiškė: „Niekada viešai nesu teigusi, kad jis turi mano paramą. Niekada.“

Pats ministras prieš kelias dienas sakė skirtumų tarp prezidentės ir Seimo pirmininkės požiūrio į Lietuvos užsienio politikos prioritetus nepastebėjęs ir prisiekinėjo, kad jo politinė filosofija sutampa su konservatorių-krikdemų pažiūra.

„Gerbiu prezidentės D. Grybauskaitės nuomonę, gerbiu Seimo pirmininkės nuomonę, su kuria šiandien ryte susitikom ir aptarėm užsienio politikos aktualijas ir uždavinius“, - teigė V. Ušackas. Jis pabrėžė, jog tiesiogiai iš valstybės vadovės ar iš parlamento lyderės jokių priekaištų neišgirdo.

„Mano politinė filosofija atitinka konservatorių politinę filosofiją ir šios koalicijos politinę filosofiją, tad pasistengsiu visomis išgalėmis prisidėti kuriant nuoseklią užsienio politiką“, - prisiekinėjo V. Ušackas. „Principinių skirtumų aš asmeniškai tarp savęs, prezidentės ir Seimo pirmininkės nematau“, - reziumavo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Savo ruožtu V. Ušackas trečiadienį DELFI teigė nematantis problemų tęsti savo darbą: „Esu pasiruošęs dirbti glaudžiai bendradarbiaudamas su prezidente ir jaučiu turintis tvirtą koalicijos paramą.“

V. Ušacko ir D. Grybauskaitės nuomonės išsiskyrė vertinant Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas dėl slapto JAV Centrinės žvalgybos valdybos sulaikymo centro. Parlamentarai konstatavo, kad Lietuvoje buvo įrengtos patalpos tokiam centrui, o amerikiečių orlaiviai skraidė į mūsų šalį, tačiau ar buvo atvežami sulaikyti asmenys, nenustatyta. Aukščiausi pareigūnai apie tai nebuvo informuojami arba informuojami paviršutiniškai.

Anot D. Grybauskaitės, šios išvados iš dalies patvirtino jos netiesioginius įtarimus. Savo ruožtu ministras pareiškė svarbiausia žinia pasauliui laikantis tai, kad nebuvo nustatyta, jog į Lietuvą buvo atvežami terorizmu įtariami asmenys. „Išvadose kalbama apie prielaidas, tačiau man svarbiausia išvada, ir svarbiausia žinia pasauliui, kad nėra faktų ir informacijos, kurie patvirtintų, kad Lietuvoje buvo CŽV kalėjimas“, - teigė jis.

„Aš remiuosi parlamentinės komisijos išvadomis. Kokiomis žiniomis remiasi ponas Ušackas, nežinau“, - taip į šias interpetacijas atkirto prezidentė. „Jei ponas Ušackas geriau žino už komisiją ir taip rimtai yra įsigilinęs, aš jam nuoširdžiai linkiu asmeninės sėkmės“, - pridėjo ji.