Sekmadienį šalies vadovė Kaune stebėjo finalines Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes tarp Ispanijos ir Prancūzijos rinktinių.

Po varžybų šalies vadovė oficialioje apdovanojimų ceremonijoje kartu su FIBA Europe prezidentu Olafuru Rafnsonu ir Ispanijos sosto įpėdiniu, Astūrijos princu Felipe įteikė aukso medalius čempionato nugalėtojai - Ispanijos vyrų krepšinio rinktinei.

Sveikindama sėkmingiausiai pirmenybėse pasirodžiusias rinktines Prezidentė pabrėžė, kad komandos ne tik parodė kovingą žaidimą ir dovanojo daug įsimintinų akimirkų bei įspūdingų pergalių, bet ir sukūrė nuostabią krepšinio šventę.

„Krepšinio čempionatas tapo visos Lietuvos atgimimu. Mūsų šalis puikiai nuskambėjo senajame žemyne, jog sugebėjo surengti istorinį čempionatą, kuris tapo didžiuliu įvykiu krepšinio sirgaliams visoje Europoje. Lietuvos rinktinė kovėsi iš visų jėgų ir darė viską, ką galėjo. Džiaugiuosi, kad per daugelį metų, praėjusių nuo pirmojo čempionato Lietuvoje, išsaugojome tai, kas svarbiausia - mes išlikome tikrais lietuviais, mylinčiais tėvynę", - teigė šalies vadovė.

Prezidentė pabrėžė, jog šiame Europos čempionate laimėjo sirgaliai, sugebėję palaikyti rinktinę bet kokioje situacijoje ir išmokę visus artumo bei vienybės.

Pasak valstybės vadovės, nors Lietuvos rinktinei ir pritrūko sėkmės kovojant dėl medalių, šiandien visa Lietuva didžiuojasi savo šalies krepšinio rinktine, kuri yra tarp penkių stipriausių Europos komandų ir iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes.