Akcija, kaip ir kiekvienais metais, vyks visoje šalyje. Šiemet organizatoriai žada ypatingą dėmesį atkreipti į atliekų antrinio panaudojimo ir perdirbimo problemas.

Prisijungdama prie tradicinės švaros akcijos "Darom" ir atkreipdama dėmesį į miesto žaliųjų erdvių efektyvesnį panaudojimą bei skatindama bendruomeniškumą ir savanorišką veiklą Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Prezidentūros darbuotojais dalyvaus talkoje tvarkant vieną sostinės žaliųjų erdvių - miškelį-parką prie Filaretų gatvės Vilniuje.

Prezidentė kviečia visus šalies gyventojus prisijungti prie atsakomybę ir pilietiškumą skatinančios švaros akcijos "Darom", bendromis jėgomis susitvarkyti ne tik savo aplinką, bet ir apvalyti nuo šiukšlių savo krašto poilsio vietas.

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ir gausus jo tarnybos darbuotojų būrys akcijoje "Darom 2012" tvarkys Pavilnių regioninio parko Markučių apylinkes.

"Dalyvavimą šioje akcijoje vertinu kaip puikią mūsų žmonių pilietiškumo ir bendruomeniškumo išraišką. Kviečiu visus šalies žmones prisijungti prie šios akcijos, būti sąmoningais šalies piliečiais ir jausti atsakomybę už aplinką, kurioje gyvename, ją tinkamai prižiūrėti ir puoselėti", - sakė Vyriausybės vadovas.