Pirmąjį šių metų mėnesį į klausimą "Ar esate patenkintas ar nepatenkintas, kaip veikia demokratija Lietuvoje?" teigiamai atsakė 38 proc. respondentų - vos 2 proc. daugiau nei gruodį ir 1 proc. daugiau nei pernai sausį. 

Naujienų agentūros ELTA užsakymu sausio 23-31 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, demokratijos veikimu šalyje daugiau patenkinti respondentai iki 30-ties metų, didmiesčių gyventojai, asmenys su aukštuoju išsilavinimu ir gyventojai, kurių šeimos pajamos viršija 800 eurų per mėnesį.

Tuo, kaip veikia demokratija šalyje, labiau patenkinti nei nepatekinti balsuojantys už Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partiją: 51 proc. už konservatorius balsuojančių respondentų teigia, kad demokratijos veikimas juos tenkina, priešingai mano 45 proc.

Demokratijos padėtimi šalyje sausį, kaip ir prieš metus, buvo nepatenkinti 54 proc. apklaustųjų - pernai gruodį taip manančių buvo 53 proc. Labiau už kitus demokratijos veikimu Lietuvoje nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, taip pat asmenys su viduriniu išsilavinimu bei su mažesnėmis nei 500 eurų mėnesinėmis šeimos pajamomis, pensininkai, darbininkai, ūkininkai, lenkų ir rusų tautybių gyventojai.

Kaip ir anksčiau, demokratijos veikimu šalyje labiausiai nepatenkinti keturių partijų rėmėjai - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (83 proc. nepatenkinti), Darbo partijos (69 proc.), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (63 proc.) bei partijos Tvarka ir teisingumas (61 proc.).