Aktyvių puolamųjų veiksmų kol kas nėra, vyksta tik lokalūs susidūrimai. Kyjive apsilankusi Delfi žurnalistė Dainora Pankūnė pranešė apie padėtį mieste.

Viename iš Kyjivo rajonų – šalia bombarduoto daugiabučio namo gyvenimas tęsiasi. Šalia nuolaužų palapines pasistatė prekeiviai, yra ir pirkėjų.

„Skaudu ir kartu neįtikėtina matyti, kaip prie šios aplinkos toliau vyksta prekyba, žmonės apsipirkinėja, gyvenimas vyksta. Nors karo žiaurumai paliečia daugelį ukrainiečių.

Tai, ką mes matome čia – tik viena iš vietų, kurią palietė Rusijos karinių pajėgų bombos. Skausmingas vaizdas, sunku patikėti, kad tai vyksta“, – kalbėjo Kyjive esanti Delfi žurnalistė.

Ji taip pat apsilankė ir prie daugiabučio mieste, kuris po atakų neteko vienos sienos – ir gyventojų butai atviri.

„Prieš tris dienas čia vyko sprogimai, kaip mums pasakojo, žuvo šeši žmonės. Tiesa, miestiečiai stengiasi tvarkytis“, – sakė D. Pankūnė.

Prie šių namų sutiktas ukrainiečių karys teigė, jog tikėtina, kad daugiabutis buvo sugriautas dėl raketos.

„Panašu, kad ją numušė mūsų antiraketinės sistemos, bet ji nesprogo danguje, bet krito čia. Laimei troleibuse nebuvo jokių keleivių“, – žurnalistams Ukrainos sostinėje sakė karys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją