Įvertins už neeilinius pasiekimus ir poelgius

Naujienų portalas „Delfi“ jau nuo 2013 metų organizuoja apdovanojimus, kuriuose prisimena reikšmingus įvykius ir visiems mums svarbius žmones. Jiems yra įteikiamos „Titanų“ statulėlės, kurių kiekviena raidė žymi nominaciją. Šiemet T reiškia tikslą, I – iššūkį, T – tvirtybę, A – atsakomybę, N – nugalėjimą, A – atsidavimą, I – iniciatyvą.

„Gyvenant neramiais laikais gali būti labai sunku nepasiduoti pesimizmui. Tačiau tarp mūsų yra žmonių, kurie savo darbais primena, kad yra ir kitas kelias – galime ir turime toliau siekti savo tikslų, nebijoti ambicingų svajonių, būti įkvėpimu kitiems ir kasdieniu savo darbu prisidėti prie to, kad mūsų visų ateitis būtų gražesnė, saugesnė ir teisingesnė. Didžiuojamės galėdami tokiems žmonėms įteikti tradicinius „Titanų“ apdovanojimus“, – sakė „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Ceremonija – išskirtinėje vietoje

„Titanų“ įteikimo ceremonija vyks vasario 8-ą dieną, ketvirtadienį, Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje. Renginio režisierė Algina Bedulskė džiaugiasi, kad ši unikali erdvė puikiai tiko visai renginio koncepcijai.

„Fokusuojamės į labai gražų, estetišką, kinematografišką renginio išpildymą, bet, žinoma, svarbiausi akcentai – asmenybėms, kurios šiemet nuveikė labai daug“, – sakė ji.

„Atrodo, kad kiekvieni metai vis geresni „Titanų“ derliaus atžvilgiu. Aš pati rašydama scenarijų ir susipažinusi su nominantų sąrašu labai didžiavausi tuo, kad esu lietuvė ir kad žmonės gali nuveikti tiek daug didelių darbų šalies atžvilgiu ir net pasauliniu mastu. Aš manau, kad šių metų sąrašas yra labai platus tiek amžiaus, tiek veiksmų prasme – tu pats gali pasirinkti, su kuo labiausiai tapatintumeisi, ar per asmeninius pasiekimus, ar savo baimių nugalėjimą, ar per kovą už žodžio laisvę, nebijant jokių pasekmių ir t. t.“, – kalbėjo A. Bedulskė.

Kadangi laisvės tema dabar – itin svarbi, renginį atidarys ir uždarys kone jos simboliu tapęs Algirdas Kaušpėdas.

Algirdas Kaušpėdas

Apdovanojimus vesti šiemet vėl patikėta „Delfi TV“ žurnalistei, laidų vedėjai Gretai Klimkaitei ir „Delfi“ kūrybos vadovui Sauliui Žvirgždui, kuriems ši užduotis jau tampa gražia tradicija.

„Kiekvienais metais su nekantrumu laukiu „Titanų“ – garbė ir malonumas prisidėti prie kilnių žmonių įvertinimo šventės ir vesti šį renginį. Džiaugiuosi galėdamas iš arti susipažinti su titaniškus darbus įveikusiais žmonėmis ir nustebinti juos pelnyta „Titanų“ statulėle“, – sakė S. Žvirgždas.

„Prisipažinsiu, kad nė per vieną kitą renginį nejaučiu tokio jaudulio. Tai būna labai šviesių emocijų kupinas vakaras, bet kartu ir didžiulė atsakomybė. Tačiau ramiau pasidaro, kai dar kartą pagalvoju apie tai, kokius darbus nuveikė mūsų „Titanai“ – tada sau pakartoju, kad, palyginti su jais, tai visiškai mažytis iššūkis“, – juokėsi G. Klimkaitė.

Greta Klimkaitė, Saulius Žvirgždas

Herojams – unikalios statulėlės

„Titanų“ laimėtojams, kaip ir kasmet, bus įteiktos unikalios menininkės Sigitos Grabliauskaitės, Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Menų akademijos Objektinio meno studijų programos koordinatorės, Stiklo studijos vadovės kurtos statulėlės.

Itin didelio kruopštumo ir kantrybės reikalaujančia technika dirbanti menininkė pasakojo kasmet į šią užduotį žiūrinti kaip į kūrybinį iššūkį – kaip tuo pačiu metu ir sukurti unikalų kūrinį, ir išlaikyti jį titaniškai solidų.

Sigita Grabliauskaitė

„Stengiuosi išlaikyti tas pačias proporcijas – tą patį dydį, storį, aukštį ir plotį, visą tą apimtį, bet šiais metais dirbau kiek kitaip nei karantino metu, po trupučiuką rinkau stikliukus, derinau atspalvius poromis nuo tamsesnio pilko iki šviesiausio. Taip pavyko gauti originalų efektą, kai „Titanas“ ne tik pats nuo savęs spindi daugiasluoksniais atspalviais, bet jie taip pat keičiasi priklausomai nuo apšvietimo. Bet svarbiausia, išlieka įspūdis, kad „Titanas“, kaip ir graikų mitologijoje – stiprus, drąsus, tvirtas“, – kalbėjo ji.

S. Grabliauskaitė atviravo, kad „Titanų“ liejimas iš šalto stiklo, vėliau lėtai pakeliant temperatūrą su atkaitinimu, trunka apie keturias paras – procesą galima palyginti su vaikščiojimu ant plono lyno. Svarbu būna ir prižiūrėti, kad statulėlės nė kiek nepakryptų, neišsilietų į nereikalingą pusę – tuomet tektų papildomai dirbti jas šlifuojant ar pan.

Sigita Grabliauskaitė

„Aš dar esu iš tų, kurie nebijo lėto proceso. Ir jauniems žmonėms noriu patarti: nereikia skubėti ar blaškytis, pasimokius būti menininku tuoj pulti daryti ir kažko kito. Tik taip, po truputį kantriai dirbant, profesionalumas mus ir aplanko“, – šypsojosi ji ir užtikrino, kad kitos tokios meninio stiklo „Titanų“ statulėlės, kokią pelnys šie išskirtiniai, apdovanojimais įvertinti žmonės, niekas daugiau tikrai neturės.

Iškilmingą „Titanų“ įteikimo ceremoniją kviečiame žiūrėti vasario 11 d. 21 val. per „Delfi TV“ arba naujienų portale „Delfi“.

Sigitos Grabliauskaitės sukurtos „Titanų“ statulėlės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją